Ανακοίνωση Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίου Νικήτα

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίου Νικήτα, σχετικά με τη μίσθωση της παραλίας “Μύλος” σε τοπικό επιχειρηματία. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τη μετατροπή της τελευταίας παρθένας προσβάσιμης παραλίας του νησιού σε θάλασσα από ομπρέλες, ξαπλώστρες και ψυγεία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Όπως είχαμε ανακοινώσει, την Τετάρτη 08/08, επισκεφθήκαμε μαζικά την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας διεκδικώντας την άμεση ανάκληση της μίσθωσης της παραλίας Μύλος, η οποία φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της γέμισε ομπρελο-ξαπλώστρες και ψυγεία.

Το διεκδικούμε αυτό διότι ο Μύλος ήταν έως πρότινος η τελευταία προσβάσιμη παρθένα παραλία της Λευκάδας, διότι τα δημόσια αγαθά είναι για όλους και όχι για τις τσέπες των λίγων και διότι απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο πάνω στη μοίρα του τόπου μας.

Αρχικά, η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίου Νικήτα σχηματίστηκε στον απόηχο της καταπάτησης αυτών των στοιχειωδών αξιών, ενώ, στη συνέχεια, βρήκε μεγαλύτερο πάτημα μέσα από τις ξεδιάντροπες παρανομίες των επιχειρηματιών Αναστάσιου και Γρηγόρη Φίλιππα. Αυτό που πραγματικά, όμως, ανατροφοδοτεί την επιμονή μας είναι η προκλητική συγκάλυψη των παραβάσεων αυτών από την, αδιαμφισβήτητα πλέον, διαπλεκόμενη Κτηματική Υπηρεσία.

Επειδή όμως ο όρος της διαπλοκής χρησιμοποιείται πολύ εύκολα στις μέρες μας, ας τον τεκμηριώσουμε για την περίπτωσή μας και ας τον προσωποποιήσουμε, ώστε πέραν από τη συλλογική ευθύνη μιας δημόσιας υπηρεσίας να αποδώσουμε και την ατομική ευθύνη που αναλογεί στον καθένα.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η διευθύντρια Μαίρη Τζωρτζοπούλου θα έφερε σθεναρή αντίσταση στην όλη προσπάθειά μας.

Το γνωρίζαμε αυτό διότι συνηγόρησε ανοιχτά υπέρ των αδελφών Φίλιππα σε δημοτικό συμβούλιο επί του θέματος, ένα μήνα πριν, με ζήλο και επιχειρήματα που ξεπερνούσαν το καθήκον ενός δημοσίου υπαλλήλου.

Το γνωρίζαμε επίσης, διότι μετά από δική μας πίεση να προβεί υπάλληλος της Κτηματικής σε αυτοψία στην παραλία Μύλος για παράβαση (ύπαρξη ηλεκτροφόρου καλωδίου), για την οποία ήμασταν ενήμεροι μόνο εμείς, οι δυο υπάλληλοι της υπηρεσίας και η κυρία Τζωρτζοπούλου, οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν εντός ολίγων λεπτών και πρόλαβαν να αφαιρέσουν το καλώδιο πριν την άφιξη του υπαλλήλου. Σημειωτέον δε ότι, κατά την εν λόγω αυτοψία, ο υπάλληλος κατέγραψε υπέρβαση μισθωμένης επιφάνειας κατά 80 + 8 = 88 τ.μ. Να επισημάνουμε επίσης εδώ ότι για παρόμοια παράβαση στο Πόρτο Κατσίκι, σήμερα Τετάρτη 08-08-2018, η διευθύντρια της Κτηματικής Μαρία Τζωρτζοπούλου ανακάλεσε το υπ’αρ. 5762/28-03-2018 συμφωνητικό μίσθωσης που συνάφθηκε μεταξύ του Δήμου Λευκάδος και της Μ. Α. λόγω υπέρβασης αυτού, όπως αναρτήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία.

Αυτό που δε γνωρίζαμε, όμως, είναι ότι η εν λόγω κυρία είναι αμετανόητα στρατευμένη με τα συμφέροντα των αδελφών Φίλιππα και, όπως φρόντισε να μας δείξει κατά τη σημερινή μας συνάντηση, είναι διατεθειμένη να τα υπερασπισθεί μέχρι τελικής πτώσεως.

Για να μας βάλει στο κλίμα, η Μαίρη Τζωρτζοπούλου, από την αρχή της συνάντησης μάς μιλούσε με τρόπο επιθετικό, αρνήθηκε να μιλήσει παρουσία όλων των κατοίκων, ζήτησε να μπουν στο γραφείο της μόνο τρεις και να κλείσει η πόρτα, ωρυόταν για τα κινητά μας τηλέφωνα, αρνήθηκε να ανακοινώσει το συμπέρασμα της αυτοψίας παρά μόνον κατόπιν αίτησης (η οποία ήταν ζήτημα λεπτού) και κάλεσε την αστυνομία να διευθύνει το διάλογο, ζητώντας μια σύλληψη κάθε φορά που στέρευε από επιχειρήματα. Χωρίς ντροπή, αθώωσε όλες τις παρανομίες των αδελφών Φίλιππα με τις πιο αβάσιμες δικαιολογίες στην ιστορία του ανορθολογισμού.

Η αυτοψία αφορούσε σε δύο κύρια σημεία:

Πρώτον, στο ηλεκτροφόρο καλώδιο, το οποίο παρ’ όλες τις φωτογραφίες της καταγγελίας και την επίσημη αυτοψία της αστυνομίας θεωρήθηκε ανύπαρκτο!

Δεύτερον, η εγκατάσταση με τα ψυγεία, η οποία συρρικνώθηκε (τα τέσσερα ψυγεία έγιναν δύο) και απέκτησε ρόδες, ώστε να χωράει στο κοστούμι του «τροχήλατου αναψυκτηρίου”.

Και ας πούμε ότι συνηθίσαμε το γεγονός ότι οι δυο επιχειρηματίες ενημερώνονται πάντα έγκαιρα και κατάλληλα. Αλλά τροχήλατο; Αλήθεια; Στην άμμο; Σε μια παραλία με αμμόλοφους, χωρίς δρόμο; Και με τροχούς τέτοιων διαστάσεων; Είναι πρόκληση, έτσι κι αλλιώς, να βιώνεις μια τέτοια υπερπροσπάθεια ενάντια στο δημόσιο αγαθό, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται με έναν τόσο εξοργιστικά απροκάλυπτο τρόπο.

Εν τέλει, παρ’ όλο που οι ξαπλώστρες ξεπερνούσαν την προβλεπόμενη έκταση και άρα το ζήτημα της ανάκλησης της μίσθωσης ήταν ακόμα ανοιχτό, κ. Τζωρτζοπούλου αρνήθηκε να δώσει απάντηση.

Η διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας δεν πείθει κανέναν όταν διατείνεται ότι υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον την ίδια στιγμή που σχεδόν όλη η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται το εντελώς αντίθετο. Η συγκάλυψη και η κοροϊδία ενισχύουν το κοινό αίσθημα ότι το συμφέρον στο οποίο αναφέρεται δεν είναι το δημόσιο.

Η παρούσα δημοσίευση δεν είναι εκδικητική και έχει μονάχα ένα στόχο: να μεταφέρει στη δημόσια σφαίρα τη μέθοδο με την οποία η κ. Τζωρτζοπούλου διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ξεκαθαρίζονται τα στρατόπεδα τόσο για τη δική μας μάχη όσο και για οποιουδήποτε άλλου που θα διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά του στους δημόσιους χώρους της Λευκάδας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της μίσθωσης της παραλίας Μύλος και τίποτα λιγότερο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα