Αγία Παρασκευή: ο Δήμαρχος Ζορμπάς ξανακτυπάει – κλείνει παιδικό σταθμό!

Το ότι η Αγία Παρασκευή έχει έναν ανεκδιήγητο δεξιό δήμαρχο είναι πλέον πανελληνίως γνωστό. Αφού έφερε τα ΜΑΤ για να διώξουν τη νεολαία από την πλατεία του Αϊ Γιάννη, αφού ειρωνεύτηκε τους δημοσιογράφους για τα χάλια των σχολείων μέσα στην κακοκαιρία Ελπίδα, αφού «αδυνατούσε» να μαζέψει τα κλαδιά που κατέκλυζαν την πόλη από πέρυσι τον Φλεβάρη, αφού ήθελε να απολύσει τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών, τώρα κάνει ένα βήμα παραπάνω: κλείνει έναν παιδικό σταθμό.

Συγκεκριμένα το ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ αποφάσισε το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος που φιλοξενούσε 72 παιδιά. Το επιχείρημα του Δημάρχου είναι ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές που απαιτεί ο νόμος, κοστίζει 46.000 ευρώ νοίκια το χρόνο και ότι τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στις άλλες δομές του δήμου.

Η απάντηση σε αυτό είναι ότι αφού γνώριζε από το 2017 ότι χρειάζεται παρεμβάσεις ο χώρος, γιατί δεν τις έκανε εδώ και 3 χρόνια που είναι Δήμαρχος; Αν δεν θέλει να δίνει 46.000 ευρώ νοίκια γιατί δεν φρόντιζε να αξιοποιηθούν ή να αγοραστούν με κρατική επιχορήγηση δημόσια κτίρια αχρησιμοποίητα ή άλλοι χώροι κατάλληλοι για παιδικούς σταθμούς;

Πως ξαφνικά θα βρεθούν θέσεις για 72 παιδιά στους ήδη υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς που κάθε χρόνο αφήνουν εκτός εκατοντάδες παιδιά επειδή δεν χωράνε; Και οι εργαζόμενοι πως θα βρουν αλλού θέσεις όταν ο Δήμαρχος μόλις πριν 1 μήνα ήθελε να απολύσει τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών;

Η κατάσταση με τον Ζορμπά δεν πάει άλλο. Κυριολεκτικά αποτελεί στίγμα για μια όμορφη περιοχή όπως είναι η Αγία Παρασκευή, που όμως υποφέρει από τον βίο και την πολιτεία του συγκεκριμένου δημάρχου και της κουστωδίας του.

Το κλείσιμο του παιδικού στην Τρωάδος έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον Δήμο. Την ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ στις 19 Μάη καλέστηκε συγκέντρωση από τον Σύλλογο γονέων παιδικών σταθμών Αγίας Παρασκευής. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και άλλοι φορείς, δημοτικά σχήματα, πολιτικές συλλογικότητες και η Ένωση Γονέων της περιοχής.

Ακολουθεί συνέντευξη που πήραμε από τον Παναγιώτη Αντωνίου δημοτικό σύμβουλο εκ μέρους του αριστερού ενωτικού σχήματος «Φυσάει Κόντρα»:

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής