Κύπρος: Καμία άλλη δολοφονημένη!

Ανακοίνωση των Μαχητικών και Ελεύθερων/ Özgür ve Asi για την γυναικοκτονία στην Πέτρα του Ρωμιού.

11 του Μάρτη, το σώμα της Lesia Bykova, 28 ετών, από την Ουκρανία βρέθηκε νεκρό στην Πέτρα του Ρωμιού. Ο κατηγορούμενος σύντροφος της ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα “έπεσε κατά λάθος από τον γκρεμό” και πως δεν την έριξε. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι εκείνη θέλησε να τραβήξει μια selfie με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της.

Νόμιζε ότι επειδή ήταν από την Ουκρανία, η αστυνομία δεν θα διερευνήσει όπως έπρεπε την υπόθεση. Έτσι έχει κάνει εξάλλου για τόσες άλλες γυναικοκτονίες.

Η ιατροδικαστική εξέταση όμως έδειξε ότι πριν να σκηνοθετήσει την πτώση της, την είχε βιάσει και στραγγαλίσει!

Είναι καθαρό ότι πρόκειται για άλλη μια γυναικοκτονία. Άλλη μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από έναν άντρα που το πατριαρχικό κατεστημένο του έχει μάθει ότι μπορεί να το κάνει και να ξεφύγει!

Η γυναικοκτονία αυτή έγινε λιγότερο από μια βδομάδα μετά την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Μια μέρα που κάθε χρόνο αμφισβητείται από πολλούς γιατί χρειάζεται να διαδηλώσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η απάντηση είναι για να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες!

Για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με την πατριαρχία και τον σεξισμό!

Μια μέρα βέβαια δεν είναι ποτέ αρκετή. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να χτίσουμε ένα μαζικό, δημοκρατικά οργανωμένο φεμινιστικό κίνημα που να φωνάξει δυνατά «Ως εδώ!» με τη βία κατά των γυναικών, τις διακρίσεις και τις ανισότητες! Να απαιτήσουμε περισσότερες υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες για τα θύματα έμφυλης βίας, την τιμωρία των αστυνομικών που αδιαφορούν για τα θύματα όταν αυτά καταγγέλλουν τη βία που υφίστανται, και αυστηρή τιμωρία για τους δράστες!

Παράλληλα, να αγωνιστούμε ενάντια στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει τον σεξισμό, που προβάλει την πατριαρχική δομή της κοινωνίας σαν «μονόδρομο», που βασίζεται στις ανισότητες και την καταπίεση για να επιβιώνει στις πλάτες μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα