21/10: Διεθνής μέρα αλληλεγγύης στα πληρώματα ασθενοφόρων στην Ιρλανδία

Στις 24 Οκτώβρη τα πληρώματα ασθενοφόρων της Ιρλανδίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ιρλανδικό κοινοβούλιο με κεντρικό αίτημα το δικαίωμα να εκπροσωπούνται από το σωματείο της επιλογής τους.

Η ιρλανδική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το σωματείο NASRA (Εθνική Ένωση Αντιπροσώπων Υπηρεσιών Ασθενοφόρων) στο οποίο έχουν οργανωθεί πάνω από 500 εργαζόμενοι τα τελευταία 10 χρόνια, παρόλο που υπάγεται στην Ένωση Νοσηλευτών Ψυχιατρικής (PNA). Αυτό που κάνει πρακτικά η κυβέρνηση είναι να αφαιρεί το δικαίωμα από τη NASRA να εκπροσωπεί τα μέλη της στις διαπραγματεύσεις για τις συνθήκες εργασίας του κλάδου.

Το 2009 δημιουργήθηκε το σωματείο NASRA ως εναλλακτική απάντηση απέναντι στο εργοδοτικό σωματείο SIPTU, ένα σωματείο στο οποίο παραδοσιακά οργανώνονταν τα πληρώματα ασθενοφόρων. Την ίδια στιγμή όμως το SIPTU αντιπροσώπευε και τα σχέδια της εργοδοσίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το SIPTU να έχει μια γραφειοκρατική στάση και να προσεγγίζει με έναν χαλαρό τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων αντί να αγωνίζεται μαχητικά και αποτελεσματικά για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί.

Αυτός ο αγώνας των 500 εργαζομένων που υπερασπίζονται το θεμελιώδες δικαίωμα να εκπροσωπούνται από το συνδικάτο της επιλογής τους, δείχνει το δρόμο σε μια νέα γενιά εργαζομένων σε εταιρείες όπως η Ryanair και οι καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας οι οποίοι δίνουν αντίστοιχες μάχες στην Ιρλανδία.

Στις 21 Οκτώβρη γίνεται κάλεσμα για τη διοργάνωση διεθνούς ημέρες αλληλεγγύης προς τα πληρώματα των ασθενοφόρων με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από ιρλανδικές πρεσβείες με βασικό αίτημα την αναγνώριση του σωματείου NASRA.

Το «Ξ» ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των πληρωμάτων ασθενοφόρων της Ιρλανδίας και οργανώνει παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 21 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι

Αθήνα: Ιρλανδική Πρεσβεία (Βασ. Κωνσταντίνου 7)

Θεσσαλονίκη: Ιρλανδικό Προξενείο (Αριστοτέλους 5)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα