10/2, Αθήνα: Μια μαζική, μαχητική μαθητική πορεία

Ρεπορτάζ από το Μαθητικό Ξεκίνημα

Στις 10 Φλεβάρη πάνω από 3000 μαθητές και μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Η πορεία καλέστηκε μετά από ένα μαζικό γύρο καταλήψεων στα σχολεία της Αθήνας και πέρα από τους μαθητές συμμετείχαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί, αφού παράλληλα είχε καλεστεί δίωρη στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ. Τα αιτήματα της πορείας είχαν να κάνουν κυρίως με την απόσυρση του νόμου για την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτών των ΑΕΙ. Επιπλέον οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη θέση της κυβέρνησης υπέρ της εισαγωγής της βάσης του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και για το συντηρητισμό που προωθεί μέσα στα σχολεία μέσω της «ενίσχυσης της χριστιανικής θρησκευτικής πίστης». Τέλος από τη διαμαρτυρία προφανώς δεν μπορούσαν να λείπουν τα χρόνια αιτήματα των μαθητών (κάλυψη των αναγκών, καλύτερες συνθήκες, τέλος στις ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων και αύξηση της χρηματοδότησης).

Η πορεία ήταν αρκετά μαζική και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που το κίνημα βρίσκεται γενικά σε υποχώρηση. Είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί η ορμή που έχουν αποκτήσει αυτή τη στιγμή οι μαθητές. Για να γίνει όμως αυτό, απαιτείται να προχωρήσει ο συντονισμός με τα υπόλοιπα στρώματα της εκπαίδευσης, όπως οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, κάτι που επιπλέον θα συνδέσει τους αγώνες της νεολαίας με τους αγώνες των εργαζομένων! Όλες οι δυνάμεις της ανατρεπτικής Αριστεράς οφείλουν να παλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην αφεθεί η φλόγα του αγώνα των μαθητών να σβήσει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα