Ζωγράφου: πως η διοίκηση Καφατσάκη μας άφησε άφωνους (κυριολεκτικά) για ακόμα μια φορά

 

Ανακοίνωση του Ξεκινήματος Ζωγράφου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30/11 ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Άρης Μαρτάκος, αφού άφησε ένα ζευγάρι παπούτσια πάνω στο «έδρανο», στη θέση όπου συνήθως κάθεται, προχώρησε προς το προεδρείο και ζήτησε να διαβαστεί μια καταγγελία.

Η καταγγελία ξεκινούσε ως εξής:

«Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο αποφάσισα να απέχω. Στη θέση μου τις διαδικασίες θα παρακολουθήσουν τα παπούτσια μου».

Και συνέχιζε καταγγέλλοντας τον «τραμπούκικο συρφερτό εγκάθετων νεομαοϊκών» («νεομαοϊκών»;;;;) οι οποίοι προσπάθησαν, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρτάκο, να ματαιώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Στόχος τους ήταν η παρεμπόδιση κάθε θετικής ενέργειας της Διοίκησης του Δήμου και βέβαια η φυσική μου εξόντωση».

Τα παραπάνω και πολλά ακόμα αναφερόταν στην κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου στο προηγούμενο ΔΣ, η οποία διεκδικούσε από τη Διοίκηση του Δήμου την παραχώρηση 2 σχολικών αιθουσών τις απογευματινές ώρες (όταν δεν χρησιμοποιούνται) για να στεγαστεί το «Λαϊκό Φροντιστήριο». Η Διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε (όπως έχει αρνηθεί και σε μια σειρά άλλες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο) προβάλλοντας προσχηματικά και λαϊκίστικα «επιχειρήματα». (Δείτε αναλυτικό άρθρο για τα γεγονότα του εν λόγω ΔΣ εδώ)

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν να απαντήσουν στη λασπολογία του κ. Μαρτάκου η Διοίκηση αρνήθηκε να τους δώσει το λόγο. Αρνητικά απάντησε η Δημοτική Αρχή και στη δημοτική σύμβουλο του «Ξεκινήματος Ζωγράφου» που ήθελε να τοποθετηθεί.

Η δικαιολογία που πρόβαλε η Διοίκηση Καφατσάκη ήταν ότι η καταγγελία του κ. Μαρτάκου είχε διαβαστεί κατά τη διαδικασία των «ανακοινώσεων» στο Δημοτικό Συμβούλιο και πως ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν προβλέπει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συζήτηση! Πρόσθεσε πως όποιος θέλει να γίνει συζήτηση πάνω στο θέμα, μπορεί να ζητήσει να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης …σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο!

Τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και η Ειρήνη Πλουμπίδη από το Ξεκίνημα Ζωγράφου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αφαίρεση του λόγου.

Στη καταγγελία της Ειρήνης Πλουμπίδη και του συντρόφου Διονύση Χριστόπουλου, ο οποίος παρακολουθούσε το ΔΣ, ότι η στάση της Διοίκησης είναι απαράδεκτη, ο «ασυγκράτητος» κ. Κικάκης άρχισε να φωνάζει «οι τροτσκιστές είναι χειρότεροι τραμπούκοι από τους σταλινικούς». Μ’ αυτό τον τρόπο υπερασπίστηκε τις δημοκρατικές διαδικασίες του ΔΣ, όπως καλούσε η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου να κάνουν όλοι οι πολίτες.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα