Ζωγράφου: Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση της «Από Κοινού» για την Παλαιστίνη

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Zωγράφου «Από Κοινού» για την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση – συναυλία που πραγματοποίησε την Κυριακή 26/5 για την οικονομική ενίσχυση των μουσικών της Λωρίδας της Γάζας.

Η μεγάλη εκδήλωση της «Από Κοινού πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Ζωγράφου», σε συνεργασία με τους/τις αλληλέγγυους/ες μουσικούς της Αθήνας προς τους μουσικούς της Γάζας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας, ότι τα κεντρικά πολιτικά γεγονότα, έχουν χώρο στις γειτονιές και μάλιστα, μπορούν να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν, όχι μόνο σε συμβολικό, αλλά και σε πολύ πραγματικό και πρακτικό επίπεδο. 

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν, περισσότερα από 60 άτομα, ενώ πέρασαν πάνω από άλλα 250. Επίσης, το ποσό που μαζεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση έφτασε τα 773 ευρώ! Αριθμοί ιδιαίτερα μεγάλοι, για μια γειτονιά, αν σκεφτούμε την κοινωνική και οικονομική πίεση, που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, τα τελευταία χρόνια και ειδικά από τον covid και έπειτα. Φυσικά, κανένα ποσό δεν είναι αρκετό, για να ανακουφίσει τον πόνο των κατοίκων της Γάζας, μπροστά στο συνεχιζόμενο και διαρκές έγκλημα, των ισραηλινών δυνάμεων, αλλά η συμμετοχή όλων αυτών των ανθρώπων, σε μια τοπική εκδήλωση, δείχνει ότι το αντιπολεμικό κίνημα και η αλληλεγγύη δεν έχουν ξεριζωθεί από τις συνειδήσεις των κατοίκων της γειτονιάς μας.

Πέρα από το σκοπό για τον οποίο έγινε η εκδήλωση, θεωρούμε ότι πετύχαμε την κινητοποίηση της γειτονιάς και των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σε αυτή, σε μια κοινή θετική δράση. Η στήριξη της εκδήλωσης, από συλλογικότητες και άτομα, ήταν μεγάλη και σημαντική. Δείχνει πόσο απαραίτητος είναι ο τοπικός συντονισμός και η κοινή δράση της ευρύτερης γειτονιάς, για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Για εμάς, αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα και ένας στόχος για τον οποίο σκοπεύουμε να εργαστούμε στο επόμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ακουστεί η φωνή της ειρήνευσης και της κατάπαυσης του πυρός. Με κάθε τρόπο και μέσο, σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο, αναδεικνύουμε τις ευθύνες των σφαγέων, που συνεχίζουν να αιματοκυλούν την Παλαιστίνη.

Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες και τις καλλιτέχνιδες για την στήριξη και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στη δράση  

Αγία Φανφάρα, Χορωδία CompArte, Γιώργος Κοκκινάρης, 

μουσικό σχήμα Αυγέρι, trimýsteRA, Χαρούλα Τσαλπαρά

Πέτρος Δουρδουμπάκης

αφήγηση παραμυθιών Ταξιάρχης Μπεληγιάννης

Έκθεση σκίτσου: Νίκος Τραγγανίδας, Γιώργος Ομέρ

Τον Σαρδανάπαλο για τη φιλοξενία

Τις συλλογικότητες που παρευρέθηκαν

Τους/τις κατοίκους του Ζωγράφου

«Από Κοινού πρωτοβουλία αλληλεγγύης Ζωγράφου»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα