Ζωγράφου: Δημοτική Σύμβουλος για ένα χρόνο η συντρόφισσα Ειρήνη Πλουμπίδη

Από το blog της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στο δήμο Ζωγράφου

Στα πλαίσια της απόφασης που είχε λάβει η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη» για εναλλαγή στη θέση του/της Δημοτικού Συμβούλου, η συντρόφισσα Ειρήνη Πλουμπίδη θα είναι από την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για έναν χρόνο Δημοτική Σύμβουλος.

Η Ειρήνη Πλουμπίδη όπως και ο Διονύσης Χριστόπουλος συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του «Κινήματος στην Πόλη» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη του 2014 ως συνεργαζόμενοι εκπροσωπώντας την τοπική οργάνωση του «Ξεκινήματος» στο Δήμο Ζωγράφου.

Στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας [1] του «Ξεκινήματος Ζωγράφου» με το «Κίνημα στην Πόλη», το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» έκανε ανεξάρτητη προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράσαμε πολλές χιλιάδες ανακοινώσεις [2] (τόσο στους δρόμους όσο και πόρτα-πόρτα) με θέσεις και προτάσεις για το Δήμο μας. Η θετική ανταπόκριση στην εκστρατεία μας αντανακλάστηκε στην 1η και 4η θέση στο ψηφοδέλτιο που κατέλαβαν η Ειρήνη και ο Διονύσης αντίστοιχα.

 

Εδώ και έναν χρόνο, απ΄ όταν συγκροτήθηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο, παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του (από το χώρο που υπάρχει στην αίθουσα για τους δημότες) και προσπαθούμε να ενημερώνουμε για όσα περισσότερα από τα σημαντικά ζητήματα μπορούμε μέσω άρθρων που δημοσιοποιούμε στο ιστολόγιο μας και ανακοινώσεων που μοιράζουμε. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε, όπως κάναμε πάντα, να δραστηριοποιούμαστε στα τοπικά και ευρύτερα κινήματα (εργατικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά) προσπαθώντας στην πράξη να αλλάξουμε την καθημερινότητα και τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Για εμάς, οι εμφάσεις αυτής της θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι ακόλουθες:

  • Ενημέρωση των Ζωγραφιωτών, με τα μέσα που διαθέτουμε και κύρια το ιστολόγιό μας (https://xekinimazografou.wordpress.com), για τα θέματα που συζητά και τις αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο.
  • Μάχη ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δήμο, στην ιδιωτικοποίηση (άμεση ή έμμεση) των υπηρεσιών του Δήμου, στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, στην κακοδιαχείριση των πόρων και των ακινήτων του Δήμου, στην τσιμεντοποίηση ή την εγκατάλειψη των ελεύθερων χώρων, κ.α.
  • Η δημοτική σύμβουλος να αποτελεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη φωνή των τοπικών εργατικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινημάτων και των διεκδικητικών κινήσεων πολιτών.

Η στενή συνεργασία με δυνάμεις της Αριστεράς στην περιοχή μας, με τις οποίες έχουμε μεγάλο βαθμό συμφωνίας, κοινούς στόχους και έχουμε ήδη συμπορευτεί σε μια σειρά τοπικά (και κεντρικά) κινήματα είναι για εμάς αυτονόητη και αναγκαία για την καλύτερη επίτευξη των παραπάνω στόχων. Την ίδια διάθεση συνεργασίας έχουμε και για κάθε «ανένταχτο» αγωνιστή και για κάθε Ζωγραφιώτη που έχει άποψη και διάθεση να αλλάξει η ζωή στην πόλη μας.

___________________
[1] Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ
[2]  Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα