Ζωγράφου: άλλαξαν γνώμη στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Της Ελένης Μήτσου. Αναδημοσίευση από το blog της Οργάνωσης του «Ξ» στου Ζωγράφου, https://xekinimazografou.wordpress.com/ 

Με πρόταση της νέας δημοτικής αρχής, από το Φλεβάρη, σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το πρώτο μισάωρο θα αφιερωνόταν:

α) σε ερωτήσεις και ανακοινώσεις που τυχόν θα ήθελαν να κάνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

β) σε ερωτήσεις, παρατηρήσεις, αιτήματα, διεκδικήσεις κλπ. που τυχόν θα ήθελαν να κάνουν επιτροπές πολιτών, σύλλογοι, κ.α. προς τη Δημοτική Αρχή.

Η απόφαση αυτή ήταν ένα δημοκρατικό βήμα αφού οι πολίτες θα μπορούσαν να θέτουν πιο συχνά και πιο άμεσα ζητήματα στη Δημοτική Αρχή. Αυτό που ίσχυε (από την εποχή Καζάκου) μέχρι και τις αρχές Φλεβάρη, ήταν ότι οι πολίτες μπορούσαν να θέτουν προβλήματα και λοιπά ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο κατά την πρώτη συνεδρίαση κάθε μήνα.

Ωστόσο, μετά από 5 συνεδριάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, (συμπολίτευση και αντιπολίτευση μαζί) άλλαξε γνώμη. Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ερωτήσεις και ανακοινώσεις σε κάθε δημοτικό συμβούλιο.ž Οι πολίτες όμως όχι. Θα πρέπει να περιοριστούν σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο το μήνα και συγκεκριμένα στο πρώτο κάθε μήνα – αν το χάσεις, περιμένεις τον επόμενο μήνα, εκτός κι’ αν έχεις «μεσάζοντα» κάποιο δημοτικό σύμβουλο για να βάλει αυτός το θέμα πιο άμεσα.

Όσο για τον κ. Βούρτση (δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αγγελόπουλου που στήριξε η ΝΔ), προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ζήτησε να υπάρχει και κάποια «πιστοποίηση» ότι αυτοί που ζητούν να μιλήσουν στο δημοτικό συμβούλιο είναι εκπρόσωποι επιτροπών και δεν είναι μεμονωμένοι πολίτες. Μην σπαταλάμε τον χρόνο μας με τον καθένα…

Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 19ης Μάρτη και έτσι, χωρίς ενοχλητικούς πολίτες να θέτουν ερωτήματα και ζητήματα, μπόρεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να συζητήσουν με την ησυχία τους και να τελειώσουν, για μια φορά, τη συνεδρίαση εντός 45 λεπτών.

Σαν ταχτικοί παρατηρητές στο δημοτικό συμβούλιο (όλοι οι δημότες έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου) δεν κατανοούμε αυτή την οπισθοχώρηση. Γιατί ναι μεν σε 1-2 δημοτικά συμβούλια ήρθε περισσότερος κόσμος απ’ ότι παλιότερα για να βάλει ζητήματα, αλλά δεν έγινε ούτε «χαμός», ούτε καμία κοσμοπλημμύρα. Άλλωστε οι περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου δεν ξέρουν πως έχουν δικαίωμα να θέσουν ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο και η νέα δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε κάποια ενημερωτική εκστρατεία για να το μάθουν.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα