ΥΠΠΟ: Καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Συνεχίζεται η ομηρία των συμβασιούχων

Του Γιώργου Γρίσπου, συμβασιούχου στο Υπ. Πολιτισμού

Ενώ ολόκληρη η Ελλάδα έχει κλονιστεί από το θέμα Ζαχόπουλου και τα σκάνδαλα στο υπουργείο Πολιτισμού κανείς δεν κοιτάζει τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και κυρίως τους συμβασιούχους σ’ αυτό το υπουργείο.

Δεκάδες συμβασιούχοι έχουν απολυθεί και στη θέση τους προσλήφθηκαν άλλοι, οι πιθανοί μελλοντικοί συμβασιούχοι. Από τους ήδη απολυμένους ελάχιστοι επαναπροσλήφθηκαν και αυτοί όχι στον ίδιο φορέα αλλά στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεως και Εκτέλεσης Αρχαιολογικών Έργων. Για τους υπόλοιπους είναι άγνωστο αν θα ξαναγίνει επαναπρόσληψη.

Έτσι ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις, η διεύθυνση του ΥΠ.ΠΟ. δεν παρέχει τα κονδύλια για την κάλυψη αυτών αλλά προσλαμβάνει ωρομίσθιους, οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν μέχρι 24 μήνες σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Οι όσες προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό, που αφορούν τις 148 θέσεις της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης, ήταν εκτός ΑΣΕΠ και με συνέντευξη (δηλαδή μόνο για «γαλάζια» παιδιά). Γι’ αυτόν τον λόγο, μετά το σκάνδαλο, οι προσλήψεις πάγωσαν από τον ίδιο τον υπουργό Λιάπη.

Επίσης, το ίδιο το ΑΣΕΠ κατηγορεί το Υπουργείο Πολιτισμού για απόκρυψη στοιχείων για 750 συμβασιούχους προς μονιμοποίηση, ώστε να καθυστερήσει (ή να σταματήσει) τη μονιμοποίησή τους.

Το σωματείο των εκτάκτων θα ήταν χρήσιμο να εκμεταλλευθεί όλα τα γεγονότα και να κινηθεί αγωνιστικά βγάζοντας τα πραγματικά προβλήματα στη δημοσιότητα με σκοπό την κάλυψη των οργανικών θέσεων από τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους.

____________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα