«Υπερασπιστείτε τους 5 – αφήστε τη βάση να αποφασίζει»

Εκστρατεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βρετανία για δημοκρατία στα συνδικάτα

«Υπερασπιστείτε τους Πέντε» είναι ο τίτλος της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει το αγγλικό τμήμα της CWI για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων 5 συνδικαλιστών επικεφαλής των Διοικητικών Συμβουλίων 4 τοπικών παραρτημάτων (σωματείων) του συνδικάτου UNISON (συνδικάτο εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση) στο Λονδίνο. Η εκστρατεία με βασικό σύνθημα «αφήστε τη βάση να μπορεί να αποφασίζει» έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά καθώς οι 5 συνδικαλιστές απειλούνται με σοβαρές κυρώσεις.

Την επίθεση ενάντια στους επικεφαλής των τεσσάρων τοπικών παραρτημάτων του συνδικάτου έχει εξαπολύσει… η ηγεσία του συνδικάτου!

Η επίθεση ξεκίνησε πέρυσι όταν τα 4 σωματεία κατέθεσαν ανοιχτή καταγγελία στο συνέδριο του συνδικάτου επειδή η ηγεσία έκοψε πάνω από το 1/3 των προτάσεων (ψηφισμάτων) που είχαν προταθεί από τοπικά σωματεία για να συζητηθούν στο συνέδριο. Καθόλου τυχαία, όλα τα ψηφίσματα που είχαν κοπεί αφορούσαν προτάσεις για πιο μαχητική στάση από το συνδικάτο. Η γραφειοκρατία του συνδικάτου τις έκοψε όλες, έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει καν αναφορά πόσο μάλλον να παρθούν σχετικές αποφάσεις από το συνέδριο!

Το φυλλάδιο των 4 τοπικών σωματείων κατάγγελλε τη στάση της ηγεσίας, χρησιμοποιώντας ένα πασίγνωστο και ευρείας χρήσης καρτούν στην Αγγλία που συμβολίζει ένα εξίσου πασίγνωστο γνωμικό, «δεν βλέπουμε το κακό, δεν το ακούμε, και δεν μιλάμε γι’ αυτό» για να χαρακτηρίσει τη στάση της ηγεσίας. Η ηγεσία του συνδικάτου χρησιμοποίησε αυτό το καρτούν για να κατηγορήσει, στη συνέχεια τους συνδικαλιστές για ρατσισμό!!!

Ακούγεται παλαβό… Όμως η στάση της ηγεσίας του συνδικάτου δείχνει ένα πράγμα. Πόσο ξεπουλημένοι είναι και πόσο αποφασισμένοι είναι να καταργήσουν κάθε έννοια δημοκρατίας στο συνδικάτο για να μην χάσουν τον έλεγχό του. Τέτοιου είδους ενέργειες όμως δείχνουν πόσο φοβούνται την αντίδραση που αναπτύσσεται στη βάση του συνδικάτου γι’ αυτό και αντιδρούν τόσο σπασμωδικά.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα