Υπ. Οικονομικών: αρνείται εφαρμογή δικαστικής απόφασης για επαναπρόσληψη καθαριστριών!

Έξι μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, η ηγεσία του Υπουργείου αρνείται να την εφαρμόσει και να τις επαναπροσλάβει! Προφανώς για την κυβέρνηση όταν μια δικαστική απόφαση δεν τη βολεύει δεν την εφαρμόζει! Έτσι απλά!

Είναι φανερό ότι η «δημοκρατική» της «ευαισθησία» περιορίζεται στην καταγγελία των απεργιών, των διεκδικήσεων και των αγώνων και χάνεται όταν πρέπει να εκτελεστεί μια δικαστική απόφαση. Απέναντι σε αυτή την προκλητική στάση οι καθαρίστριες συνεχίζουν την πάλη τους μέχρι να γυρίσουν όλες στη δουλειά τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών:

Θα εφαρμόσει το Υπουργείο Οικονομικών την απόφαση Δικαστηρίου;

Εμείς οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας, με την αμέριστη  συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014) σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες, που αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή.

Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική; Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται  να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα!

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας 

Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, τη νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.

Όλοι μαζί μπορούμε!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα