Υπ. Εργασίας: Μετά την πίτα… η χυλόπιτα

Του Νίκου Μποσινάκου
(μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας)

Η παρακάτω ανακοίνωση μοιράστηκε στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας κατά την εκδήλωση της κοπής πίτας των Συλλόγων τους. Την πρωτοβουλία πήραν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Αυτόνομη Πρωτοβουλία. Αφορμή υπήρξε η πρόθεση της πλειοψηφίας των ΔΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) να «ευχαριστήσει» τον Υπουργό Ι. Βρούτση, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, για το γεγονός ότι υπέγραψε την απόφαση για χορήγηση εξόδων κίνησης (μέγιστο 100€ μηνιαίως μεικτά) στους Επιθεωρητές Εργασίας.

Επισημαίνεται ότι η υπογραφή της σχετικής απόφασης προβλεπόταν από Νόμο που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο. Τα έξοδα κίνησης προ Μνημονίων ανερχόταν σε 200 ευρώ/μήνα, ενώ μετά την κατάργησή τους με τον Ν.4024/2011, οι Επιθεωρητές Εργασίες διεξάγουν έλεγχους τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην Περιφέρεια, πληρώνοντας από την τσέπη τους για την μετακίνηση, καθώς μεταξύ των άλλων δεν υπάρχουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Τέλος, οι μισθοί των Επιθεωρητών Εργασίας, όπως και συνολικά των Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν υποστεί μείωση άνω του 40%.

Τελικά, για την ιστορία, ο πρόεδρος του ΔΣ όντως ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για τη συμβολή της και ο Υπουργός εξομολογήθηκε ότι τα δύο χρόνια στο Υπουργείο είναι τα ευτυχέστερα στη ζωή του… Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση των παρατάξεων ΑΣΥ και ΑΠ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπαλλήλων – Αυτόνομη Πρωτοβουλία στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

asy-yeka.blogspot.com
autonomiprotoboulia.blogspot.com 

Η πλειοψηφία του ΔΣ έσπευσε να μετατρέψει σε επικό κατόρθωμα, το αυτονόητο: την υπογραφή της ΚΥΑ σε εφαρμογή ψηφισμένου εδώ και ένα χρόνο νόμου, για τη χορήγηση εξόδων κίνησης σε όσους επιθεωρητές διενεργούν ελέγχους (χρησιμοποιώντας προφανώς δικά τους μέσα, καθώς υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν υφίστανται).

Και φυσικά, δόθηκε από τη σχετική ανακοίνωση το έναυσμα για διθυράμβους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που “βοήθησε” να υπογραφεί η περίφημη ΚΥΑ. Μας κάνανε και χάρη, δηλαδή. Σήμερα, εδώ, εκπρόσωποι αυτής της ηγεσίας βρίσκονται πιθανόν ανάμεσα μας για να εξαργυρώσουν μέρος της “συμβολής” τους στη χορήγηση των εξόδων κίνησης!

Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι η Κασσάνδρα που μνημονεύτηκε στην ανακοίνωση για τα έξοδα κίνησης είχε δίκιο. Η Τροία “έπεσε” τελικά στα χέρια των Ελλήνων. Εμείς, λοιπόν, θα θυμίσουμε σε όσους ξεχνούν τους οιωνούς:

  • Η ηγεσία αυτή είναι η ίδια που έθεσε σε διαθεσιμότητα πρώτα 49 και στη συνέχεια άλλους 10 συναδέλφους του ΣΕΠΕ, που καταργεί το ΕΙΕΑΔ και απολύει 63 συναδέλφους
  • Είναι η ίδια ηγεσία που ανέχεται τη μείωση του Π/Υ του ΣΕΠΕ από 24,5 εκατ. το 2012 σε 19,9 εκατ το 2014 και ελπίζει σε κάλυψη της τρύπας από το 20%, δηλαδή από τη δουλειά μας!!! Που “εντέλλει” τους Επιθεωρητές να ελέγξουν χιονοδρομικά κέντρα, την ώρα που εδώ και χρόνια έχει αφήσει τις υπηρεσίες χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς προσωπικό, χωρίς κίνητρα, χωρίς νομική θωράκιση
  • Είναι η ίδια ηγεσία που έκοψε τις συντάξεις και το εφάπαξ από τους γονείς μας και τους συνταξιούχους συναδέλφους μας,
  • Και φυσικά είναι η ίδια ηγεσία που έχει μετατρέψει το εργατικό δίκαιο σε ανέκδοτο, την αγορά εργασίας σε ζούγκλα, και τους επιθεωρητές σε χριστιανούς στη μέση της αρένας Που ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στους βιομηχάνους, απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις και αφήνοντας στο έλεος της απορυθμισμένης αγοράς τα αδέλφια μας. Που εμπορεύεται ελπίδες και όνειρα μισθώνοντας τον ιδρώτα των παιδιών μας για 400 ευρώ “κοινωφελούς” εργασίας.
  • Είναι αυτή η ίδια ηγεσία που, ως κομμάτι της κυβέρνησης, συνεχίζει να καταστρέφει τη δημόσια διοίκηση, τα δημόσια αγαθά της Υγείας και της Παιδείας: Ετοιμάζει την κατάργηση 23 φορέων απολύοντας το προσωπικό τους, μεθοδεύει την απόλυση συναδέλφων μας, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με το πρόσχημα του επανελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Συνεχίζει και εντείνει το μέτρο των «διαθεσιμοτήτων»-απολύσεων: 15.000 απολύσεις αναμένονται για αρχή εντός του 2014, 12.500 εργαζόμενοι θα βρεθούν, μέσω των «διαθεσιμοτήτων» στον προθάλαμο της απόλυσης –ήδη 8.500 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με την πλειονότητα από αυτούς να οδηγούνται στην απόλυση
  • Και αν δεν τους σταματήσουμε εγκαίρως, είναι οι ίδιοι που στήνουν έναν μόνιμο μηχανισμό απολύσεων στο Δημόσιο, βαφτίζοντάς τον «αξιολόγηση» και βάζοντας τους Γενικούς Διευθυντές της, να αναζητούν το προκαθορισμένο 15% ανά Γενική Δ/νση που θα βαθμολογείται ως ανεπαρκές. Το κατάπτυστο αυτό νομοθέτημα βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση…

Σε αυτήν την ηγεσία, σε αυτήν την κυβέρνηση, και φυσικά σε όσους προηγήθηκαν και έστρωσαν τον δρόμο σε όσα τώρα διαπράττονται σε βάρος μας, δεν αξίζει φυσικά ευχαριστώ!

Μόνο αποδοκιμασία και περιφρόνηση, για αυτούς και τους «Δούρειους Ίππους» τους.

Και μια αποφασιστική δέσμευση όλων μας ότι θα παλέψουμε για να ανακτήσουμε όσα μας πήραν.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα