Ξύλο από μέλη της Ταξικής Ενότητας/ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους στην συνέλευση της Vodafone

Ζακλίν Γκόρου – γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ του ΠΑΣΕ Vodafone

 

Αυτά που συνέβησαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Vodafone στις 28 Μάρτη δεν έχουν προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Τραμπούκοι της παράταξης του ΚΚΕ στην Vodafone (Ταξική Ενότητα) ξυλοκόπησαν εργαζομένους προκειμένου να ακυρώσουν τη διαδικασία γιατί… δεν τους βόλευε και δεν θα κέρδιζαν την πλειοψηφία.

Τι ακριβώς έγινε

Είχαν μαζευτεί δεκάδες εργαζόμενοι -αριθμός ρεκόρ- για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση που είχε καλέσει το ΔΣ του σωματείου.

Και ενώ επιχειρήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του προεδρείου της συνέλευσης, τα αφιονισμένα μέλη του ΚΚΕ πρώτα με βρισιές, σεξιστικές εκφράσεις σε γυναίκες εργαζόμενες και σπρωξιές επιχείρησαν να εμποδίσουν την διαδικασία. Δεν άφηναν τον πρόεδρο του σωματείου να μιλήσει για τον απολογισμό του ΔΣ. Όταν τελικά κάτω από την αποφασιστικότητα της πλειοψηφίας του ΔΣ και των εργαζομένων η διαδικασία προχώρησε και έφτασε στην εκλογή εφορευτικής επιτροπής με κάλπη, οι τραμπούκοι του ΚΚΕ με την καθοδήγηση του επικεφαλής της Ταξικής Ενότητας στον χώρο και μέλους του ΔΣ ξεκίνησαν την επίθεση.

Γροθιές, κλωτσιές, χειρολαβές πνιγμού στο λαιμό στα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ άνδρες και γυναίκες. Ακόμα και τον δικηγόρο που επιτηρούσε την διαδικασία πήραν παραμάζωμα! Παράλληλα έσπασαν την πρώτη κάλπη ώστε να ακυρωθεί η διαδικασία. Πρώτη φορά φοβηθήκαμε για την σωματική μας ακεραιότητα.

Μέχρι και επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ υπήρξε στον χώρο προκειμένου να ακυρωθεί η διαδικασία της συνέλευσης. Το ΔΣ του Σωματείου απαίτησε την άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας από τον εργασιακό χώρο.

Η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής τελικά ολοκληρώθηκε, ενώ τα μέλη του ΚΚΕ δεν συμμετείχαν καν στην διαδικασία, προφανώς έχοντας μετρήσει τον συσχετισμό και καταλαβαίνοντας ότι είχαν χάσει την συνέλευση.

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού συνάδελφοι είχαν φύγει, ο επικεφαλής της Ταξικής Ενότητας (διχόνοιας πρέπει να λέγονται), 2,5 ώρες μετά την αρχή της συνέλευσης, ζήτησε να ξεκινήσει εκ νέου εκείνη την ώρα η διαδικασία. Αφού αυτό δεν έγινε αποδεκτό μαζί με την ομάδα κρούσης, άρχισε να μοιράζει ξανά μπουνιές, κλωτσιές, τράβηγμα μαλλιών σε συναδέλφισσες, ύβρεις και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό έγινε για να μην προχωρήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Το ΠΑΜΕ σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο!

Είχε προηγηθεί η διπλή δικαστική απόρριψη, και από το Ειρηνοδικείο και από το Πρωτοδικείο των ασφαλιστικών μέτρων που έκανε το ΠΑΜΕ προκειμένου να γραφτούν 13 μέλη τους στο Σωματείο Vodafone για να κερδίσουν την συνέλευση, την εφορευτική και τελικά τις εκλογές. Πρόκειται για μέλη του ΚΚΕ που είναι ταυτόχρονα και μέλη άλλου σωματείου (360connect) και στην πραγματικότητα θα αποτελούσαν «μεταφερόμενους ψηφοφόρους».

Το σχέδιο τους αυτό κατέρρευσε και έτσι επέλεξαν τη λύση του ξύλου και του παίρνω την κάλπη ώστε να μην γίνει η ψηφοφορία, είτε την παίρνω ώστε να μην γίνει η καταμέτρηση των ψήφων που έχει μέσα.

Απόπειρα κατάληψης του σωματείου με τη βία

Η απόπειρα κατάληψης του Σωματείου της Vodafone με το έτσι θέλω από το ΚΚΕ σε αυτή την φάση δεν πέρασε.

Το ΚΚΕ θέλει να πάρει την πλειοψηφία μόνο και μόνο για να βγάλει παραπάνω έδρες στα συνέδρια του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ. Τα συνδικάτα που ελέγχει το ΚΚΕ δεν έχουν πραγματική εσωτερική ζωή και δημοκρατική λειτουργία, δεν έχουν σχέδιο δράσης- γίνονται απλά αριθμοί στην καταγραφή δυνάμεων του ΠΑΜΕ και ακόλουθα της πολιτικής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου με 5 έδρες έναντι 4 του ΚΚΕ δεν αποτελείται από εργατοπατέρες, Δακίτες και Πασκίτες αλλά από μεμονωμένους αγωνιστές κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν οργανωμένα στον χώρο της αριστεράς και κάποιοι είναι ανένταχτοι. Το σωματείο έχει δώσει σκληρές και σημαντικές ταξικές μάχες την προηγούμενη περίοδο- και δεν είναι σωματείο σφραγίδα.

Είναι αποκαλυπτικό ότι ακριβώς τις μέρες που η πλειοψηφία του σωματείου οργάνωνε επί 2 ημέρες απεργίες για το ζήτημα της μετατροπής 25 συναδέλφων από σταθερούς υπαλλήλους Vodafone σε επινοικιαζόμενους με απώλειες μισθών και δικαιωμάτων, το ΚΚΕ προτίμησε να σύρει το σωματείο στα δικαστήρια για τα δικά του μικροκομματικά οφέλη. Mέχρι σήμερα στα δικαστήρια μας πήγαινε μόνο η εργοδοσία. Τώρα μας πήγε και το ΠΑΜΕ. Πραγματικά αξίζουν την καταδίκη, την απομόνωση και την περιφρόνηση όλων των εργαζομένων. Και είναι κατανοητό ότι όσοι κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε άλλα μέλη του σωματείου δεν έχουν θέση σε αυτό.

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία

Οι συνάδελφοι αντέξαμε παρά το φυσιολογικό σοκ που υποστήκαμε. Η βία και η τρομοκρατία της Ταξικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ δεν θα περάσουν. Έχουμε δώσει πολύ κόπο και ιδρώτα εδώ και 10 χρόνια για αυτό το μετερίζι αγώνα για τα δικαιώματά μας.

Αν η πλειοψηφία των συναδέλφων επέλεγε με δημοκρατικό και ελεύθερο τρόπο να δώσει την πλειοψηφία στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ προφανώς θα αποδεχόμασταν την επιλογή τους. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια ελεύθερη δημοκρατική αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων που θα ήταν απόλυτα θεμιτή και επιθυμητή. Έχουμε να κάνουμε με την απόπειρα του μηχανισμού ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται εργατικό να επιβληθεί διά της βίας στον χώρο με όλα τα μέσα.

Είναι καθήκον μας να το εμποδίσουμε. Καλούμε κάθε συνάδελφο αλλά και το σύνολο του εργατικού κινήματος να καταδικάσουν τις τραμπούκικες ενέργειες της Ταξικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ στην Vodafone.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα