Χρυσή Αυγή: Να σε ποιους προσφέρει ταξικές υπηρεσίες!

Της Χριστίνας Ζιάκα

Στην ιστοσελίδα http://www.volosblogs.gr/2011/12/19/ δημοσιεύτηκε άρθρο-ανακοίνωση του πυρήνα Χρυσής Αυγής Μαγνησίας για την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία. Πραγματικό μνημείο για το ποιοι είναι οι «φίλοι» και ποιοι οι «εχθροί» της Χρυσής Αυγής…

Στο κεντρικό τους σάιτ επαίρονται για την διεισδυτικότητα τους σε εργατογειτονιές όπως η Κοκκινιά, τα δυτικά προάστια κ.λ.π. Ενώ σε παλιότερη δημοσίευση τους έγραφαν:

«….Οι εθνικιστές δεν μάχονται για ν’ αλλάξει νταβατζήδες ο Λαός… Μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος της εθνοκτόνας πλουτοκρατικής τάξης … και πολεμούν το εγκληματικό σύστημα του καπιταλισμού. Οι εθνικιστές στέκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης και της αγροτιάς που σήμερα αποτελούν τα κυρίαρχα θύματα της απάνθρωπης πλουτοκρατικής εκμετάλλευσης, όχι από εκλεκτική μεροληπτική υποκρισία, αλλά γιατί πιστεύουν ακράδαντα στην κοινωνική δικαιοσύνη…»*

Αφού λοιπόν πρώτα …τρόμαξαν τους πλουτοκράτες, μετά αποφάσισαν να τους καθησυχάσουν με την ανακοίνωση τους για την απεργία της Ελλ. Χαλυβουργίας. Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από την εν λόγω ανακοίνωση:

«…Η θέση του εθνικιστικού κινήματος σε ένα θέμα καυτό που άπτεται άμεσα της σκληρής καθημερινότητας που βιώνουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις πρέπει να είναι ακριβοδίκαιη και υπεύθυνη προς όλους. Δεν αρνείται κανείς ότι οι ελληνικές Χαλυβουργίες είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη, εκμεταλλευόμενες τόσο τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν…».

«…Η πρόταση της ”Ελληνικής Χαλυβουργίας” προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά. Ασφαλώς, είναι απολύτως δυσάρεστο να μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, ωστόσο το περιορισμένο χρονικό διάστημα ισχύος του πενταώρου αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δεν επιθυμεί να προβεί σε απολύσεις…» (σ.σ. θυμίζουμε πως η πρόταση ήταν μείωση ωρών στις 5 την μέρα με μείωση αποδοχών από 1/11/2011-29/2/2012).

«…Δυστυχώς, παρ’ όλο που η διοίκηση της εταιρείας έκανε δεκτά τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα των απεργών και επιθυμεί να ανακαλέσει τις απολύσεις, τίθενται και νέες αξιώσεις που αφορούν ανύπαρκτες προθέσεις της ”Ελληνικής Χαλυβουργίας” να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να προωθήσει τις ατομικές…».

«Είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης ενός εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων υπεύθυνα και στιβαρά και όχι υστερικά και θα επιδιώκει τον συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος εργοδοτών και εργαζομένων».

(σ.σ. όλες οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

Παρατήρηση πρώτη

Κατά την Χρυσή Αυγή ο Μάνεσης είχε δίκιο και η πρόταση του ήταν απολύτως «λογική». Άρα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, Βόλου και Ασπροπύργου, έπρεπε αγόγγυστα να αποδεχθούν την 5ωρη εργασία με τη συνακόλουθη μείωση μισθού, γιατί μόνο έτσι θα αποδείκνυαν ότι …συμπάσχουν με τον δύσμοιρο «πατερούλη-αφεντικό» Μάνεση. Ίσως το ίδιο αγόγγυστα αν η προσφορά τους δεν ήταν αρκετή θα έπρεπε να αποδεχθούν και νέα μείωση ωρών ή ίσως και να δουλεύουν δωρεάν μέχρι ο Μάνεσης να πάρει τα πάνω του;;;

Παρατήρηση δεύτερη

Κατά τη Χρυσή Αυγή οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, Βόλου και Ασπροπύργου, έπρεπε να αποδεχθούν την …ειλικρίνεια του Μάνεση: πως αυτό θα ίσχυε μόνο ως τον Φλεβάρη και πως τον Μάρτη όλα θα ήταν όπως παλιά! Και πολύ κακώς θεώρησαν οι εργαζόμενοι πως αν έκαναν πίσω, αυτό θα έδινε στον Μάνεση την αυτοπεποίθηση να συνεχίσει να «ξηλώνει το πουλόβερ», όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι όμοιοι του εργοδότες-καπιταλιστές. Όχι η Χρυσή Αυγή, ξέρει τι λεει, ο Μάνεσης είναι ένας ….τίμιος καπιταλιστής.

Παρατήρηση τρίτη

Κατά την Χρυσή Αυγή αφού «οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν», όταν έρθει αυτή η ώρα που τα κέρδη μειώνονται τότε θα πρέπει να βρουν άλλα «κορόιδα» να πληρώσουν. Και ποια είναι αυτά;; Φυσικά οι εργαζόμενοι. Κυνική η Χρυσή Αυγή, όχι όμως περισσότερο από τον καπιταλισμό που υπερασπίζεται.

Παρατήρηση τέταρτη

κατά τη Χρυσή Αυγή αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι είναι ο «εθνικιστικός συνδικαλισμός», που θα επιδιώκει «τον συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος εργοδοτών και εργαζομένων». Βέβαια εμάς το παραπάνω κείμενο μας θυμίζει ακραίο εργοδοτικό συνδικαλισμό, γιατί ο μόνος που θα είχε όφελος από τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής είναι ο Μάνεσης.

Ξέρει αλήθεια ο κ. Μάνεσης τις υπηρεσίες που του προσφέρει η Χρυσή Αυγή με τις προκηρύξεις της για να τους ανταμείψει;;;

_____________________________

*  http://xryshaygh.wordpress.com/2011/05/30/%ce%bf-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα