Με πάνω από 250 συμμετέχοντες/ουσες ξεκίνησε στις 26/7 το 31ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE, στο Γύθειο. Ανάμεσά μας βρίσκονται συναγωνιστές και συναγωνίστριες από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Οι πρώτες συζητήσεις για τη νέα ατζέντα της ακροδεξιάς και πως απαντάει το αντιφασιστικό κίνημα, όπως και για το πως διαδίδονται οι ιδέες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον, ενώ το Σάββατο 27/7 διασκεδάσαμε και χορέψαμε με το μουσικό σχήμα «Κανελλόριζα». Στον χώρο του κάμπινγκ διοργανώθηκαν και οι πρώτες προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους.
Τουλάχιστον 100 άτομα συμμετείχαν στην κεντρική εκδήλωση με θέμα «Ο πόλεμος στη Γάζα κάτω από μια ταξική, διεθνιστική ματιά». Τη συζήτηση άνοιξαν ο Α. Παγιάτσος εκ μέρους του Ξεκινήματος και η ακτιβίστρια Αλεξία Τσούνη, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της τελευταίας με τίτλο «Shalom-Salaam-Peace» για το αντιπολεμικό κίνημα στο Ισραήλ, την υπεράσπιση των Παλαιστινίων και τους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης. Στην συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Γιαννόπουλος από το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και ο Γιάννης Φελέκης από την Αναμέτρηση.
Στις τοποθετήσεις κυριάρχησαν τα ζωντανά παραδείγματα από τις κοινές πρωτοβουλίες Ισραηλινών και Παλαιστίνιων που αναπτύσσονται ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή, που παρά το γεγονός ότι είναι ακόμη μικρά και αδύναμα, όσο η απερίγραπτη σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται, τείνουν να πληθαίνουν και να επεκτείνονται. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων ήταν από τη μια μεριά η ανάγκη να δοθεί διεθνιστική απάντηση στο παλαιστινιακό, το δυσκολότερο ίσως εθνικό πρόβλημα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, αλλά και η σημασία των διαρκών καθημερινών δράσεων αλληλεγγύης στην Γάζα, τον πληθυσμό της οποίας εδώ και δέκα μήνες ο ισραηλινός στρατός δολοφονεί, εκτοπίζει και καταδικάζει σε πείνα και δίψα.
Το 31ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 4 Αυγούστου.