Ξεκίνημα Βόλου – κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των προστίμων του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του «Ξ» Βόλου

Η τοπική οργάνωση του «Ξ» Βόλου απευθύνει κάλεσμα σε φίλους/ες και συναγωνιστές/τριες, ώστε να συνδράμουν οικονομικά με όποιο ποσό μπορούνε για την κάλυψη των προστίμων που επιβλήθηκαν σε τέσσερα μέλη του «Ξ», στις 17 Νοέμβρη 2020.

Όπως όλοι θυμόμαστε, η κυβέρνηση της ΝΔ, εντελώς αδικαιολόγητα και καταπατώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα, είχε επιβάλλει απαγόρευση των διαδηλώσεων/εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο για 3 ημέρες σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στον Βόλο οι αστυνομικές αρχές, με μια πρωτοφανή απόφαση, απαγόρευσαν την κυκλοφορία στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το Πανεπιστήμιο. Οι συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, σε μια σειρά πόλεις και στον Βόλο, δέχτηκαν την καταστολή της αστυνομίας και σε αυτό το πλαίσιο επιβλήθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με το πρόσχημα της μη τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά στην πραγματικότητα αφορούσαν τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Στον Βόλο, τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» δέχτηκαν πρόστιμα (300 ευρώ το καθένα) επειδή σήκωσαν πανό και μοίρασαν φυλλάδια για το Πολυτεχνείο. Κι αυτό έγινε,  παρότι τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κλπ).

Η επιβολή προστίμων ήταν μια ξεκάθαρα κατασταλτική κίνηση με πολιτική εντολή, που στόχο είχε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται – και όχι την προστασία από την πανδημία. Από την πλευρά μας κάναμε ενστάσεις, οι οποίες βέβαια απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Τώρα τα πρόστιμα βεβαιώνονται στην Εφορία και είμαστε υποχρεωμένοι να τα πληρώσουμε, την ίδια ώρα που περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για το αν θα κριθούν αντισυνταγματικά ή όχι.

Η επιβολή προστίμων για πολιτικούς λόγους δεν είναι προσωπική υπόθεση, γι αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια. Η καταστολή έχει στόχο το κίνημα και τους ανθρώπους που το αποτελούν. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε και τη δική σας οικονομική ενίσχυση. Η συλλογική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων είναι σημαντική και έτσι χρειάζεται να είναι στο εξής.

Γι’ αυτό σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια. Αν το ποσό που συγκεντρώσουμε είναι μεγαλύτερο από το αναγκαίο –ή στην περίπτωση που τα πρόστιμα κριθούν αντισυνταγματικά πριν πληρωθούν– τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε θα δοθούν σε συναγωνιστές που αντιμετωπίζουν διώξεις λόγω κινηματικών δράσεων.

Μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό:

ALPHABANK

Αρ. Λογαριασμού:   298002330000164

IBAN:   GR3001402980298002330000164

Δικαιούχος:   ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Εάν επιθυμείτε να καταθέσετε σε άλλη τράπεζα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 6973322182

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα