Xαιρετισµός του Π. Μέρφι στην κατάληψη του υπ. Υγείας

Ο σύντροφος Πολ Μέρφι, ευρωßουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόµµατος στην Ιρλανδία έστειλε χτες το µεσηµέρι το ακόλουθο µήνυµα συµπαράστασης στη γενική συνέλευση των εργαζοµένων της Ψυχ. Υγείας και της Ειδικής Αγωγής που έχουν καταλάßει από τις 9 Φλεßάρη το υπ. Υγείας.

Χαιρετισµός στη γενική συνέλευση των εργαζοµένων που έχουν καταλάßει το υπ. Υγείας στην Αθήνα

Φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Σε σημερινή συνομιλία μου με Έλληνες συντρόφους πληροφορήθηκα πως σε λίγες ώρες από τώρα θα πραγματοποιήσετε συνέλευση για να αποφασίσετε για την πορεία του αγώνα σας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας στείλω αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης, να σας ευχηθώ επιτυχία στον αγώνα σας και να σας μεταφέρω πως εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούν τους αγώνες της ελληνικής εργατικής τάξης και ελπίζουν πως θα καταφέρετε να νικήσετε.

Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπώ στο ευρωκοινοβούλιο θα νοιώσουν μια τεράστια ικανοποίηση όταν δουν το βασικό αίτημα των εκατοντάδων χιλιάδων που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα την Κυριακή να γίνεται πραγματικότητα: Κάτω η κυβέρνηση των τραπεζιτών, έξω η Τρόικα!

Τα μεγάλα ΜΜΕ, που ελέγχονται από την άρχουσα τάξη, δεν θα αφήσουν ποτέ την αλήθεια να βγει στην επιφάνεια, δεν θα σας ενημερώσουν ποτέ για την αλληλεγγύη που νιώθουν για τους Έλληνες εργαζομένους, πολλοί εργαζόμενοι και απλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη.

Το μόνο που κάνουν είναι να επιτίθενται στους Έλληνες εργαζόμενους, κατηγορώντας τους πως ζουν «πάνω από τις δυνατότητες τους», πως είναι «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένοι», με στόχο να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον σας.

Την επόμενη βδομάδα ένας αριθμός ευρωβουλευτών από αριστερά κόμματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τους μαχόμενους Έλληνες εργαζόμενους. Θα βρίσκομαι ανάμεσα τους και ελπίζω πως η κατάληψη σας θα συνεχίζεται ακόμη, ώστε να έχω την ευκαιρία να σας επισκεφτώ και να σας μεταφέρω την αλληλεγγύη των Ιρλανδών εργαζομένων, που επίσης κτυπιούνται από μια αντίστοιχη λιτότητα, όσο κι αν αυτή δεν έχει ακόμα πάρει τις διαστάσεις της επίθεσης που δέχονται οι Έλληνες συνάδελφοι και φίλοι εργαζόμενοι.

Αυτή είναι μια κρίση για την οποία οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη. Μια κρίση που οφείλεται στην αχόρταγη απληστία του κεφαλαίου για κέρδη, και ειδικά του τραπεζιτικού συστήματος, που την προκάλεσε.

Κανείς μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση που δεχόμαστε μόνος του. Πρέπει να συντονίσουμε τους αγώνες μας. Ειδικά οι εργαζόμενοι στις χώρες που είναι αντιμέτωπες με την κρίση του χρέους – Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία – πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς αγώνες και να κινηθούμε στην κατεύθυνση μιας 24ωρης πανευρωπαϊκής γενικής απεργίας.

Πρέπει να παλέψουµε στην ßάση των συνδικάτων για να αναγκάσουµε τις ηγεσίες να προχωρήσουν σε ένα αποφασιστικό  απεργιακό κίνηµα. Πρέπει να παλέψουµε ενάντια στις επιθέσεις του κεφαλαίου και ενάντια στο σύστηµα, ενάντια στον απάνθρωπο καπιταλισµό, για µια οικονοµία που θα υπηρετεί το συµφέρον των εργαζοµένων και της πλειοψηφίας της κοινωνίας και για πραγµατική δηµοκρατία – για µια σοσιαλιστική κοινωνία µε την πραγµατική έννοια της λέξης.

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Πολ Μέρφι,

Σοσιαλιστικό Κόμμα – ιρλανδικό τμήμα της CWI (αδελφή οργάνωση του Ξεκινήματος)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα