Χαιρετισμός του σ. Α. Κασιμέρη, εκ μέρους του «Ξ», στη συνδιάσκεψη της «Ροσινάντε»

Διεξάγεται σήμερα, Σάββατο, 29/4/2017, συνδιάσκεψη της οργάνωσης «Ροσινάντε». Ο σύντροφος Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, απηύθυνε εκ μέρους του «Ξ» τον ακόλουθο χαιρετισμό

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

θέλω να σας μεταφέρω εκ μέρους του Ξεκινήματος τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς και τη χαρά μας για το γεγονός ότι έχουμε συναντηθεί και συνεχίζουμε να συναντιόμαστε σε πολλές κινητοποιήσεις που αφορούν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, εθνική καταγωγή και θρησκεία

Ζούμε στην εποχή της πιο βάναυσης επίθεσης ενάντια στα πιο στοιχειώδη όχι μόνο εργατικά αλλά και δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα από ένα σύστημα το οποίο είναι σάπιο, το οποίο δεν έχει πια τίποτα να προσφέρει παρά μόνο οικονομική κρίση, διαρκείς επιθέσεις, κοινωνική καταστροφή, μίσος, ρατσισμό και πολέμους.

Στον αγώνα για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία στις γραμμές όλων των δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη και τα κοινωνικά κινήματα. Δυστυχώς όμως η εικόνα που βλέπουμε στις γραμμές των οργανώσεων και συλλογικοτήτων που έχουν αναφορά στο εργατικό κίνημα είναι τραγική. Είναι ένας κατακερματισμός κι ένας ανταγωνισμός ο οποίος ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας και φτάνουμε πολύ συχνά στην κατάντια ένα τμήμα αυτών των κινηματικών υποτίθεται συλλογικοτήτων να επιδιώκει να υποσκάπτει κινήματα των εργατών και των εργατριών στα πλαίσια του ανταγωνισμού της με άλλες οργανώσεις της Αριστεράς ή του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ή άλλοι, να θεωρούν τους αγώνες «δικούς» τους, αποκλείοντας άλλες δυνάμεις που θεωρούν ανταγωνιστικές, ακόμα κι αν αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνει το κόστος το ίδιο το κίνημα.

Εμείς, η Ροσινάντε και το Ξεκίνημα, μαζί ασφαλώς και με συντρόφους και συντρόφισσες από άλλους χώρους, έχουμε δώσει απτά δείγματα του τι σημαίνει στην πραγματικότητα μέτωπο πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό παρά τις ιδεολογικές διαφορές που μας χωρίζουν. Δυστυχώς είναι πολύ μικρές οι δυνάμεις στον χώρο των κινημάτων που σήμερα είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν πραγματικά και ειλικρινά για το καλό των καταπιεσμένων. Ανήκουμε το Ξεκίνημα και η Ροσινάντε σε μία μικρή μειοψηφία, που επιδιώκει την ειλικρινή συνεργασία για το καλό των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων. Αλλά κάνουμε αυτό που είναι σωστό και έχουμε εμπιστοσύνη ότι τα εργατικά στρώματα θα δείξουν εμπιστοσύνη, με την πάροδο του χρόνου και με σταδιακό και επίπονο αγώνα από μέρους μας, σε αυτούς που είναι ειλικρινά και χωρίς ιδιοτέλεια στο πλευρό των συμφερόντων τους. Μαζί με μας υπάρχουν και άλλες, περιορισμένες έστω, δυνάμεις που έχουν μία παρόμοια αντιμετώπιση –έχει νόημα και αξίζει να διευρύνουμε αυτό το μέτωπο πάλης με αυτές τις δυνάμεις, να το ισχυροποιήσουμε όσο μπορούμε.

Την ίδια στιγμή εμείς σαν Ξεκίνημα έχουμε τη γνώμη ότι πέρα από τα πλατιά μέτωπα πάλης και αντίστασης που είναι απαραίτητα χρειάζεται να συγκροτηθεί ένας συλλογικός φορέας ο οποίος να ξεκινήσει να επεξεργάζεται το στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται για να δοθεί επαναστατική προοπτική στα κινήματα, του σήμερα και του μέλλοντος. Για να μπορέσουν να έχουν νικηφόρο αποτέλεσμα αυτά τα κινήματα και για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες όπου την κοινωνία θα την κυβερνούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα εργατικά και τα λαϊκά τους συμβούλια, δημοκρατικά εκλεγμένα και ελεγχόμενα, με ελευθερία, χωρίς καπελώματα, χωρίς μονοκομματικές δικτατορίες, χωρίς σοφούς και αλάνθαστους πατερούληδες και μεγάλους αδελφούς που δεν τους χρειαζόμαστε και δεν τους θέλουμε. Η ιστορία έχει δείξει ότι, δυστυχώς, όσο μεγαλειώδη και αν είναι τα αυθόρμητα κινήματα της βάσης της κοινωνίας δεν μπορεί απλά με αυθόρμητο τρόπο να ανατραπεί η εξουσία των καταπιεστών και να χτιστεί η εναλλακτική κοινωνία που χρειάζεται ο άνθρωπος για να μπορεί να ζει σαν άνθρωπος

Χρειάζεται, γι’ αυτό, κατά τη γνώμη μας, ένα επαναστατικό «κέντρο» το οποίο να κάνει τις απαραίτητες συνθέτες επεξεργασίες σχεδιασμού στόχων και δράσης, πού να καταθέτει προτάσεις, με ευαισθησία και σεβασμό στην δημοκρατία, στα ίδια κινήματα για να παίρνουν αυτά τις τελικές αποφάσεις.

Ζούμε στην εποχή των μεγάλων επιθέσεων αλλά και των μεγάλων προδοσιών. Έχουμε όμως αισιοδοξία για το μέλλον γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους.

Εκ μέρους του Ξεκινήματος ξανά ευχαριστώ για την πρόσκληση σύντροφοι και καλή συνέχεια με τις διαδικασίες σας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,285ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα