Array

Wind: 24ωρη απεργία, αύριο Πέμπτη, 11/12

Την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Wind έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στο χώρο.

Η απεργία έρχεται ως απάντηση στην προκλητική στάση της εργοδοσίας που στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) ζήτησε μειώσεις μισθών, κατάργηση παροχών και επιδομάτων, μισθολογικό διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων κοκ.

Μια σειρά σωματεία του χώρου όπως της Vodafone έχουν βγάλει ανακοινώσεις και καλούν σε συμπαράσταση και κοινό αγώνα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : [email protected]      
4/12/2014  
                                        

Η διοίκηση ζητά μειώσεις μισθών για όλους στην συλλογική σύμβαση

Συνάδελφοι,

Μετά την συνάντηση στις 2/12 με την διοίκηση του HR ένα πράγμα κατέστη σαφές: Θα πρέπει να γίνουν μειώσεις στα «πλαίσια του ανταγωνισμού». Έγιναν διάφορες προτάσεις,  πάντα όμως στα πλαίσια των μειώσεων και μόνο. Η εταιρεία έδειξε την «ευελιξία» της: μπορούμε να διαλέξουμε οι ίδιοι τι είδους μειώσεις θα υποστούμε! Άλλωστε το email που κοινοποίησε η κα Τσίτουρα μας προετοιμάζει για το γεγονός, αναφέροντας ξεκάθαρα την ενδεχόμενη μονομερή κατάργηση επιδομάτων και άλλων παροχών και ανακοινώνοντας ότι δεν θα συνεχιστεί η παροχή του ρεπό μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής-stand by.

Η Γενική Συνέλευση όμως αποφάσισε ότι δεν δέχεται καμία μείωση σε μισθούς, επιδόματα & ρεπό και γι’ αυτό έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να απαντήσουμε στην επιθετικότητα της διοίκησης με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι στην απεργία στις 11/12/2014 με σκοπό την διεκδίκηση της ΕΣΣΕ. Η υποστήριξή και η συμμετοχή σας θα είναι καθοριστική για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Το σωματείο καλεί σε συζήτηση τις ημέρες Δευτέρα 8/12, Τρίτη 9/12 και Τετάρτη 10/12 για ενημέρωση και ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων. Έχουν δημιουργηθεί spots (αναπαράγονται ήδη στο ertopen) και αφίσες σχετικά με την επερχόμενη απεργία, ώστε να ενημερωθεί το κοινό. Την Τρίτη 16/12 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με τετράωρη στάση εργασίας (14.00μμ-18.00μμ) ώστε να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες.

Πολλοί συνάδελφοι έχουν την πεποίθηση ότι η διοίκηση διατίθεται ευνοϊκά προς τους εργαζομένους και δεν προτίθεται να προβεί σε βλαπτικές μεταβολές, αν και ίδια μέχρι σήμερα αυτές μόνο προτείνει σε σχέση με τη σύμβαση και το αποδεικνύει με τη συνολική της στάση (απολύσεις, μεταφορά συναδέλφων σε εργολάβους, πάγωμα ωριμάνσεων κ.α.). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι συνάδελφοί μας από το τεχνικό που μεταφέρθηκαν στην victus με υποσχέσεις και τυμπανοκρουσίες, σήμερα (8 μήνες μετά) αλλάζουν εργολάβο και μεταφέρονται αλλού με πολύ χειρότερους όρους…

Δεν δεχόμαστε:
  • Να μας διαχωρίσουν σε παλιούς και νέους για να μας μειώσουν τους μισθούς και να μας στείλουν στην ανεργία. 
  • Να μας νοικιάζουν σαν σκλάβους του μεσαίωνα, όπως είναι τα Voucher, και  να μας στέλνουν σε εργολάβους με μισθούς πείνας και Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας.

Απαιτούμε Άμεσα Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας!
Απαιτούμε να σταματήσουν οι απολύσεις και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας!

Δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας. Οι μάσκες έπεσαν. Έχει έρθει η ώρα να δραστηριοποιηθούμε όλοι.
Σημεία συγκέντρωσης στις 11/12/14  ώρα 9πμ Λ. Αθηνών 106, Κηφισιάς 66, Νεαπολέως 1-3

Μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014

Το Δ.Σ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα