Βροχή από χημικά: το πασχαλινό δώρο της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς

Την Παρασκευή 30/3, πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είχε αποφασιστεί στις 16/3, στη δεύτερη Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα των εκπαιδευτικών στην κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπληρωτές και μόνιμοι, μαζί και φοιτητές, φώναξαν για το αυτονόητο, τους άμεσους, μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο και την παύση της ελαστικής εργασίας, της 15ετούς ομηρίας των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η πορεία των εκπαιδευτικών κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οι κλούβες των ΜΑΤ όμως την ανέκοψαν πριν το Μέγαρο Μαξίμου και για μια ακόμη φορά έγινε εκτενής χρήση χημικών, όταν οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να περάσουν δύο φορές μέσα από τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό προφανώς ήταν το πασχαλινό δώρο από τον κ. Τσίπρα προς τους εκπαιδευτικούς – αφού σε χρήματα δε θα… έφτανε για όλους!

Μετά το τέλος της πορείας πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εκπαιδευτικών στο Παιδαγωγικό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα με πρόταση για επόμενη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 24/5, με δράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης σε κάθε πόλη αλλά και με το συντονισμό με συμβασιούχους από άλλους εργασιακούς κλάδους, όπως π.χ. από το χώρο της υγείας, όπου έχουν αποφασιστεί κινητοποιήσεις για την ίδια μέρα.

Ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου πρέπει να καταλάβει ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη θέση που τους ανήκει εδώ και χρόνια στο δημόσιο σχολείο κι ότι δε θα σταματήσουν μέχρι να το πετύχουν! Δε θα υπάρξει άλλη ανοχή και καμία υποχώρηση!

Συμμετέχουμε μαζικά στις συνελεύσεις των συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ της δευτεροβάθμιας για να οργανώσουμε τις δράσεις μας!

Μαζικοί και μόνιμοι διορισμού στην εκπαίδευση!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα