Βρέμη Γερμανίας: «Θέλουμε τους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά» (βίντεο)

Την Πέμπτη 5 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στη Βρέμη της Γερμανίας διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη συμμετοχή περίπου 800 ατόμων και η οποία είχε οργανωθεί από αριστερές και φιλο-προσφυγικές οργανώσεις.

Την ίδια εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές διαδηλώσεις με χιλιάδες άτομα σε 30 περίπου γερμανικές πόλεις, ζητώντας από την κυβέρνηση της Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα προς τη Γερμανία για να υποδεχτούν πρόσφυγες.

Πέρα από κινηματικά χαρακτηριστικά, αυτές οι φωνές έχουν πάρει και θεσμικό χαρακτήρα, καθώς 7 δήμαρχοι έχουν υπογράψει έκκληση για να τους επιτραπεί να υποδεχθούν ανήλικους πρόσφυγες, ενώ περίπου 140 γερμανικές πόλεις θέλουν να βοηθήσουν πρόσφυγες. Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 57% των Γερμανών πολιτών ζητάει να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και να υπάρξει αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν «γροθιά» στο ευρωπαϊκή ακροδεξιά και τις ρατσιστικές απόψεις των κομμάτων του κατεστημένου. Δεν αφορά μόνο τη Γερμανία και την Μέρκελ, αλλά πρόκειται για τη διάθεση της βάσης της κοινωνίας που θέλει να εκφράσει με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που μας έστειλαν οι σύντροφοι από την Sozialistische Alternative – SAV (Σοσιαλιστική Εναλλακτική, αδερφή οργάνωση του «Ξ» στη Γερμανία), πλάνα από την προχθεσινή διαδήλωση στη Βρέμη. Στο βίντεο μιλάει στην αρχή ο σ. Sebastian Rave ο οποίος αναφέρει τα αιτήματα της διαδήλωσης και στο τέλος η Σοφία Λεωνιδάκη, επικεφαλής της ομάδας του die Linke στο τοπικό κοινοβούλιο που συγκυβερνά με τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες, η οποία αναφέρει την απόφαση της κυβέρνησης να υποδεχτεί πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά.7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής