Βραζιλία: μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα κυβέρνηση

Ανταπόκριση από την LSR
(«Ελευθερία, Σοσιαλισμός, Επανάσταση», αντίστοιχη οργάνωση του «Ξ» στη Βραζιλία)

 

Στη Βραζιλία έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία παρακάμπτοντας κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών.

Στις 22 Μάη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Σάο Πάολο απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Τέμερ. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσπάθεια του συστήματος να θάψει κάτω από το χαλί το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα και στο οποίο εμπλέκονται όλα τα πολιτικά κόμματα, όχι μόνο η Ντίλμα Ρούσεφ και τα στελέχη του Εργατικού Κόμματος αλλά και οι υπουργοί καθώς και ό ίδιος ο πρόεδρος της νέας κυβέρνησης.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το σχηματισμό «Λαός χωρίς Φόβο», που αποτελεί ένα μέτωπο αριστερών οργανώσεων και κινημάτων. Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του «Λαού χωρίς φόβο» πήρε το Κίνημα των Ακτημόνων, ΜΤST, στο οποίο έχει ενεργή συμμετοχή και η LSR (Ελευθερία Σοσιαλισμός Επανάσταση)

 

2016-05-27Grafik6566137247205060317
Το πανό της LSR με το οποίο συμμετείχε στην
πορεία της 22ας Μάη με βασικά συνθήματα
«Τέμερ έξω! Γενικές εκλογές σε πραγματικά δημοκρατική βάση!
Γενική απεργία ενάντια στις επιθέσεις της δεξιάς!
Για ένα την ενότητα της σοσιαλιστικής Αριστεράς!».

 

Η LSR έχει, μαζί με μερικές άλλες αριστερές οργανώσεις, πάρει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός κοινού πόλου της Αριστεράς που μιλάει στο όνομα του σοσιαλισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε σαν αφετηρία συνάντηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άνθρωποι, εκπροσωπώντας πέντε διαφορετικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Για τη ρευστή πολιτική κατάσταση στη Βραζιλία, όσο και για τις εκστρατείες και τις πρωτοβουλίες της LSR για το χτίσιμο μιας μαζικής, επαναστατικής Αριστεράς στη χώρα, θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής