Βόλος: Συγκέντρωση  εργαζομένων σε αναστολή λόγω πλημμυρών

Δημοσιεύουμε κάλεσμα σε συγκέντρωση εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω των πλημμυρών στον Βόλο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 7 Νοέμβρη, στις 6:30μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Δυο μήνες έχουν περάσει από την πρώτη πλημμύρα και πάνω από ένας μήνας από τη δεύτερη. Λόγω των καταστροφικών πλημμυρών πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βγάλουν το προσωπικό τους σε αναστολή, είτε για κάποιες μέρες είτε για όλο το χρονικό διάστημα από τον “Daniel” μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τις εφημερίδες πρόκειται για πάνω από 2.000 εργαζόμενους/ες!

Όμως, μέχρι και σήμερα το κράτος δεν έχει καταβάλει ούτε 1 ευρώ από τις αποζημιώσεις της αναστολής που για ολόκληρο τον μήνα είναι μόλις 534 ευρώ, ποσό πολύ χαμηλότερο ακόμη και από τον βασικό-κατώτατο μισθό.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε αυξημένα έξοδα λόγω των καταστροφών που υπέστησαν τα σπίτια και τα οχήματά μας από τις δυο πλημμύρες. Το ξελάσπωμα, η καθαριότητα και η αποκατάσταση ζημιών κόστισε και μάλιστα ακριβά. Στην πιο δεινή θέση βρέθηκαν οι συνάδελφοι/ισες που μέσα σε μια μέρα έχασαν και τη δουλειά και το σπίτι τους!

Εκτός από τα έξοδα για αποκατάσταση καταστροφών υπήρξε αύξηση και των καθημερινών μας εξόδων. Για παράδειγμα ακόμη και τώρα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε «χρυσάφι» τις εξάδες εμφιαλωμένων νερών γιατί το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει άμεσα σε όλους και σε όλες τις αποζημιώσεις της αναστολής. Αυτό όμως δεν αρκεί. Γιατί οι αποζημιώσεις είναι κάτω από τα μεροκάματα και τους μισθούς μας ενώ τα έξοδα μας έχουν αυξηθεί. Για αυτό πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα. Πρέπει να υπάρξει επιπλέον επίδομα ώστε το εισόδημά μας να φτάνει στο ύψος του μισθού μας. Επιπλέον χρειάζεται να αποζημιωθούμε για τις καταστροφές που είχαμε στις περιουσίες μας αλλά και να υπάρξει απαλλαγή από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, του ηλεκτρικού ρεύματος, να υπάρξει αναστολή καταβολής δόσεων δανείων και στην εφορία.

Για τους παραπάνω λόγους εργαζόμενοι που βρεθήκαμε σε αναστολή πήραμε την πρωτοβουλία για μια συγκέντρωση-ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί δικηγόρος-εργατολόγος. Επιπλέον έχει προσκληθεί η διοίκηση του ΕΚΒ και πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα.

Μόνο αν πάρουμε πρωτοβουλίες και αν πιέσουμε το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση θα δούμε λύση στα προβλήματά μας!

Πρωτοβουλία εργαζομένων σε αναστολή στον ιδιωτικό τομέα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα