Σήμερα, 29/3 – Βόλος: ανοιχτή εκδήλωση της «Συμμαχίας για το Νερό»

Η «Συμμαχία για το Νερό» στο Βόλο καλεί με ανοιχτή πρόσκληση της σε δημόσια συζήτηση τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης με στόχο τη κοινή δράση στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στη ρύπανση του Παγασητικού και την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη, 29/3 στις 18.00 στο αμφιθέατρο Κορδάτου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την πρόσκληση που απεύθυνε η «Συμμαχία για το Νερό» καθώς και το φυλλάδιο με το οποίο θα ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης.

 

 02. volos-pagasitikos (WEB)

Πρόσκληση

Προς:

Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ, Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Βόλου, Εργατικό Κέντρο Βόλου, Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία Μαγνησίας, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σύλλογο Δασκάλων Μαγνησίας, Σύλλογο ΔΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΤΕΕ Μαγνησίας, Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, Ιατρικό Σύλλογο Βόλου, Φαρμακευτικό Σύλλογο Βόλου, Συλλόγους Αλιέων Βόλου, Πανεπιστημιακή Κοινότητα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάθε ενδιαφερόμενο φορέα του Βόλου και της Μαγνησίας.

 

Θέμα: εκδήλωση για την προστασία του Παγασητικού, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Βιολογικού και την αποτροπή της εκχώρησης της λειτουργίας του σε ιδιώτη.

Τετάρτη 29 Μαρτίου, 18:00, αμφ. Κορδάτου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος)

 

Ως «Συμμαχία για το Νερό» θεωρούμε ότι τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σε ότι αφορά τη ρύπανση του Παγασητικού από την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Η ρύπανση του Παγασητικού θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία του Βόλου και των παράκτιων περιοχών του Παγασητικού.

Θεωρούμε επίσης ότι ο Παγασητικός θα βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο αν η Δημοτική Αρχή Βόλου εκχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη – εργολάβο. Πολύ σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις και στην τσέπη των δημοτών γιατί θα υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης.

Με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Παγασητικού και την αποτροπή της εκχώρησης του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου κατά την οποία όλοι οι φορείς της πόλης και του Νομού θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν.

Η εκδήλωση-συγκέντρωση μας θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00.

Ο Παγασητικός είναι υπόθεση όλων μας. Να τον προστατεύσουμε!

Όχι στην εκχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτικά συμφέροντα!

 

 

Φυλλάδιο για μαζική ενημέρωση

 

SOS Παγασητικός

εκδήλωση – συζήτηση

αμφ. Κορδάτου Παν/μιο Θεσσαλίας, Τετάρτη 29/3, 6:00μμ

 

Έλα να ενώσουμε τις φωνές μας και να αγωνιστούμε για:

  • να σταματήσει τώρα η ρύπανση του Παγασητικού από την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού
  • να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού (πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αναγκαίες επενδύσεις, να αποπληρώσει ο Δ. Βόλου όλα τα χρέη του προς τη ΔΕΥΑΜΒ)
  • να μην δοθεί σε ιδιώτη εργολάβο η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού όπως έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή
  • να σταματήσει κάθε είδους ιδιωτικοποίηση του νερού μέσα από παραχώρηση κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες, σχέδια για Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) κοκ
  • να θεσμοθετηθεί ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος του Βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ με τη συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, όλων των δημοτικών παρατάξεων, των κινημάτων για το νερό, των επιστημονικών φορέων, του εργατικού κινήματος της περιοχής

Θέλουμε καθαρό Παγασητικό και καθαρό περιβάλλον!

Θέλουμε μια ΔΕΥΑΜΒ που να λειτουργεί πραγματικά για το δημόσιο συμφέρον!

Έλα στη συγκέντρωση – πάρε μέρος στον αγώνα!

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής