Βόλος, Σάββατο 17/12: Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια 

Δημοσιεύουμε κοινό κάλεσμα Αριστερών Οργανώσεων

Η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα φέρνουν φτώχεια και στερήσεις 

Η Οργάνωση και ο Αγώνας είναι η απάντησή μας 

Η ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα δημιουργεί έναν καθημερινό εφιάλτη σε κάθε λαϊκή οικογένεια, εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, εξανεμίζοντας σε λίγες μέρες το διαθέσιμο εισόδημα. 

Κυβέρνηση και κεφάλαιο μας λένε ότι για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά στην πραγματικότητα η ακρίβεια ξεκίνησε από πριν και γιγαντώθηκε με το ξέσπασμά του. Δεν ξεχνάμε ότι οι αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη και υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει από πέρσι το φθινόπωρο, χέρι–χέρι με την βαριά φορολογία σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. 

Κυβέρνηση και κεφάλαιο μας λένε ότι πρέπει να «προσαρμοστούμε» στην ανέχεια και την φτώχεια, την ίδια στιγμή που το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο (πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, μεγάλες αλυσίδες σούπερ–μάρκετ, εταιρείες καυσίμων και τράπεζες) πλουτίζουν από τα κέρδη σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και από πάνω επιδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ είτε άμεσα είτε έμμεσα. 

Η ακρίβεια δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι στην φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος να φορτώνει τα βάρη της κρίσης του στις πλάτες των εργαζόμενων είτε με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα είτε με τις αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά. Η ακρίβεια αποτελεί μέρος της ίδιας πολιτικής που εδώ και χρόνια καταληστεύει το εργατικό – λαϊκό εισόδημα, ψηφίζει αντεργατικά νομοσχέδια, επιβάλει σε εργαζόμενους και νεολαία τον εργασιακό μεσαίωνα και τον σπρώχνει στην ανεργία. Είναι η ίδια πολιτική που καταργεί κάθε δικαίωμα του λαού στην δωρεάν περίθαλψη και κάνει πλάτες στα κοράκια των πλειστηριασμών να βάλουν χέρι στην λαϊκή κατοικία. 

Η κυβέρνηση με μέτρα – κοροϊδία όπως κάποια επιδόματα-ψίχουλα και το «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι σκέτη απάτη, παριστάνει ότι αντιμετωπίζει το «φαινόμενο» της ακρίβειας, όμως ο νέος προϋπολογισμός για το 2023 αποκαλύπτει ότι η επίθεση στην ζωή του εργαζόμενου λαού θα συνεχιστεί χωρίς σταματημό. Με περικοπές σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες και συνέχιση της ίδιας φοροληστρικής πολιτικής. 

Η απάντηση στην επίθεση στην ζωή και τα δικαιώματά μας βρίσκεται στους αγώνες μας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από έναν «καλύτερο διαχειριστή» του συστήματος, δεν μπορούμε να περιμένουμε με το χέρι απλωμένο για κάποια επιδόματα – ψίχουλα. Πρέπει να σφίξουμε την γροθιά μας, να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Μαζί με τους εργαζόμενους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που σήμερα ξεσηκώνονται ενάντια στην ακρίβεια και την φτώχεια και διεκδικούν αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς και κατακτούν νίκες. 

Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να προτάξουμε την αλληλεγγύη μας. Να μην αποδεχτούμε την φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν. Να διεκδικήσουμε: 

  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.
  • Επίδομα σε όλους τους ανέργους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό.
  • Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα κοράκια των πλειστηριασμών

Συγκέντρωση Σάββατο 17 Δεκέμβρη 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας

Πρωτοβουλία Αριστερών Οργανώσεων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα