Βόλος – «Νέοι για το περιβάλλον»: Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών!

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Νέοι για το περιβάλλον» στο Βόλο

Είμαστε οι νέοι που πήρανε την πρωτοβουλία για το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge στις 21 Νοεμβρίου 2019. Ένα συλλαλητήριο που έδειξε ότι εμείς οι μαθητές και γενικά οι νέοι αυτής της πόλης απαιτούμε ένα μέλλον με καθαρό αέρα, χωρίς καύση σκουπιδιών, χωρίς διοξίνες, χωρίς βαρέα μέταλλα.

Επιπλέον, είμαστε μέρος του παγκόσμιου κινήματος νεολαίας που αγωνίζεται για να σώσει τον πλανήτη από την περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή. Βγήκαμε κι εμείς στους δρόμους στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, μαζί με εκατομμύρια ακόμη συνομηλίκους μας, για να φωνάξουμε να αλλάξει το σύστημα όχι το κλίμα!

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, με πρώτο στόχο να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, χρειάζεται να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Μια μεγάλη μαθητική πορεία δεν είναι αρκετή. Όπως δυο μαζικά συλλαλητήρια στην πόλη δεν ήταν αρκετά.

Χρειάζεται να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα με διάρκεια και όλο πιο δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αγκαλιάσει όλη την κοινωνία. Μόνο έτσι θα εξαναγκάσουμε την κυβέρνηση και την Lafarge να σταματήσουν την καύση σκουπιδιών. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε την κατασκευή εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου. Μόνο έτσι θα πετύχουμε να εφαρμοστεί η μείωση της παραγωγής σκουπιδιών και η οικολογική διαχείριση τους.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση της ανεξάρτητης ομάδας «Νέοι για το περιβάλλον».

Καλούμε όλους τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους που θέλουν αγωνιστούν να συμμετέχουν στις ανοιχτές και δημοκρατικές συνελεύσεις που πραγματοποιούμε σε τακτά διαστήματα στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών (RDF, SRF κοκ) στην ΑΓΕΤ – Lafarge. Όχι στην καύση σκουπιδιών σε οποιαδήποτε βιομηχανία!
  • Να μην προχωρήσει η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF από αστικά απορρίμματα από τον Δήμο Βόλου.
  • Να εφαρμοστεί τώρα η οικολογική μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή των σκουπιδιών στην πηγή σε διαφορετικά ρεύματα, επανάχρηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.
  • Να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το τεράστιο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο που έχει πολλές πηγές και υπεύθυνους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα