Βόλος: Να αθωωθούν οι δυο αγωνιστές του Νερού που δικάζονται λόγω μήνυσης της Δημ. Αρχής Μπέου

Δελτίο Τύπου της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στον Βόλο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια του Βόλου, Παρασκευή 29/10, 9:00πμ

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου οδηγούνται σε δίκη δυο μέλη της Συμμαχίας για το Νερό Βόλου, ο Α. Φραγκουδάκης και ο Θ. Κλημόπουλος, μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής Μπέου και του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Α. Γαλάτη. 

Το «έγκλημά» τους ήταν ότι τον Φεβρουάριο του 2017 συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών και άνοιξαν πανό μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ρύπανσης του Παγασητικού με ανεπεξέργαστα βοθρολύματα και αμμωνία λόγω της κακής λειτουργίας του συστήματος βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ. 

Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο εκείνη χιλιάδες τόνοι ανεπεξέργαστων λυμάτων διοχετεύθηκαν στο κλειστό και ευαίσθητο οικοσύστημα του Παγασητικού με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου. Η Συμμαχία για το Νερό είχε στηλιτεύσει όχι μόνο την ανικανότητα της διοίκησης Μπέου να προστατεύσει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αλλά και την πολιτική της επιλογή να επιδιώξει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ. 

Ας μην ξεχνάμε ότι πατώντας πάνω σε εκείνο το περιστατικό ρύπανσης η διοίκηση Μπέου είχε επιδιώξει να παραχωρήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό σε ιδιωτική εταιρία, κάτι που αποτράπηκε μετά τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν τότε. Η προσπάθεια ξεπουλήματος/ ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ είχε και συνέχεια όταν το καλοκαίρι του 2019 η διοίκηση Μπέου προσπάθησε να βάλει λουκέτο στη δημοτική επιχείρηση μέσα σε 48ώρες. Και πάλι ήταν η μαζική κινητοποίηση κόσμου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή που απέτρεψε αυτό το έγκλημα εις βάρος των πολιτών του Βόλου. 

Η δίκη των δυο συναγωνιστών πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά τους τραμπουκισμούς, την εξύβριση και τις απειλές που υπέστησαν μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας από τον δήμαρχο Α. Μπέο. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δίκες πολιτών και δημοτικών συμβούλων από μηνύσεις της διοίκησης Μπέου. 

Ο αυταρχισμός, η βιομηχανία μηνύσεων και η προσπάθεια κατατρομοκράτησης όσων έχουν διαφορετική γνώμη και αγωνίζονται είναι ο τρόπος με τον οποίο διοικεί τον Δήμο η δημοτική αρχή Μπέου, Μουλά, Λούλη κοκ με σκοπό την υπεράσπιση των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων είτε πρόκειται για το νερό, είτε για την διαχείριση των απορριμμάτων, είτε για την ευρύτερη λειτουργία του Δήμου. 

Απέναντι στον αυταρχισμό και τις φασιστικές πρακτικές της διοίκησης του Δήμου, απέναντι στην προσπάθεια εμπορευματοποίησης της δημόσιας περιουσίας και στην καταστροφή του περιβάλλοντος απαντάμε με μαζικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη. 

Κάτω τα χέρια από τον Α. Φραγκουδάκη και τον Θ. Κλημόπουλο! 

Κάτω τα χέρια από όσες/ους μπαίνουν στο στόχαστρο της διοίκησης Μπέου επειδή υπερασπίζονται το περιβάλλον και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας! 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! 

Όλες και όλοι στα δικαστήρια του Βόλου, την Παρασκευή 29/10, στις 9:00πμ. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα