Βόλος: Να ανακληθούν οι απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

Ανακοίνωση της «Εργατικής Αυτονομίας»* σχετικά με απολύσεις στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου 

 

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη των δυο συναδέλφων.

Επιπλέον απαιτούμε να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα για όλους.

Όπως έχουμε τονίσει ξανά, οι βιομήχανοι έχουν εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση με στόχο τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και ταυτόχρονα το τσάκισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα τα λουκέτα και οι απολύσεις γενικεύονται και η ανεργία θεριεύει καθώς η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει.

Η πρόσφατη εμπειρία από τη ΒΙΣ, την Κόκα Κόλα, τον ΙΜΑΝΤΑ και τόσα άλλα εργοστάσια έδειξε ότι χωρίς μαχητικές κινητοποιήσεις, συντονισμό σωματείων, μέτωπο με την τοπική κοινωνία και αιτήματα που να αμφισβητούν τους «νόμους» της ελεύθερης αγοράς οι εργαζόμενοι θα είναι καταδικασμένοι στο να δέχονται τη μια ήττα μετά την άλλη.

Για αυτό θεωρούμε απαραίτητο το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί, να συντονίσει το βηματισμό του και να μπει στην αντεπίθεση!

_______________________
* Η Εργατική Αυτονομία είναι ανεξάρτητη εργατική παράταξη (δεν εντάσσεται σε κάποια από τις πανελλαδικές συνδικαλιστικές παρατάξεις) στην πόλη του Βόλου με μια έδρα στο ΔΣ του ΕΚΒ και παρεμβαίνει σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα