Βόλος – λεκτική επίθεση Μπέου σε μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Ακόμη ένα σοβαρότατο επεισόδιο λεκτικής επίθεσης εναντίον πολίτη από τον δήμαρχο Βόλου Α. Μπέο συνέβη την Τρίτη 13/11. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Μπέου βρέθηκε η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, ένα από τα πιο δραστήρια και μαχητικά μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Ο Α. Μπέος την είδε τυχαία στο δρόμο και της επιτέθηκε με βρισιές και προσβολές. Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που έστειλε το «Ξ» Βόλου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

 

Συμπαράσταση στην Ιφιγένεια Ηλιοπούλου

Από το Βόλο θα «σβήσει» ο αυταρχισμός όχι οι ενεργοί πολίτες!

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην Ιφιγένεια Ηλιοπούλου που δέχτηκε απρόκλητη και χυδαία επίθεση από τον Α. Μπέο, την Τρίτη 13/11. Η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου είναι ένα από τα πιο δραστήρια και μαχητικά μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Με συνεπή στάση, πολύ δουλειά και πάντα με επιχειρήματα δεν έχει διστάσει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών μπαίνει εμπόδιο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να προχωρήσουν στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο με σκοπό τα κέρδη εις βάρος της υγείας μας. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί δουλικά και λυσσασμένα ο «πρώτος» πολίτης της πόλης.

Για αυτό, ανάμεσα στις ακατάληπτες βρισιές ο Α. Μπέος ξεστόμισε και μια ξεκάθαρη απειλή: «Θα σβήσετε απ` την πόλη». Αυτά τα λόγια πρέπει να προβληματίσουν κάθε Βολιώτη και κάθε Βολιώτισσα. Ο δήμαρχος της πόλης λέει ευθαρσώς ότι θέλει να «σβήσει από την πόλη» τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα που αγωνίζονται για καθαρό αέρα, για καθαρό νερό, για δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν ο Α. Μπέος είχε επιτεθεί και απειλήσει ευθέως τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του «Ξ» Νίκο Κανελλή, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Το τσάκισμα των κινημάτων και το «σβήσιμο» όσων είναι μπροστάρηδες σε αυτά σκοπό έχει να λύσει τα χέρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων για να αλωνίσουν ανενόχλητα στην πόλη και στις ζωές όλων μας!

Αυτό το ρόλο υπηρετούν ο αυταρχισμός, οι φασίζουσες πρακτικές, οι λεκτικές επιθέσεις, οι μηνύσεις, οι διώξεις, οι εξυβρίσεις και όλα τα επεισόδια που έχει προκαλέσει ο Μπέος.

Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει! Οι αγωνιστές και τα κινήματα δεν τρομοκρατούνται από αυτές τις πρακτικές.

Με ενότητα και αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψουν στον αυταρχισμό να εδραιωθεί.

Ξεκίνημα Βόλου

 

Να προσέχεις άρχοντα Μπέε πώς φέρεσαι στους πολίτες στο ανέβασμα, γιατί θα τους ξανασυναντήσεις στο κατέβασμα

Είναι ένα ωραίο μεσημέρι, Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην παραλία του Βόλου. Ένας πολίτης, γένους θηλυκού, η κα Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατό της αμέριμνη και ήρεμη χωρίς να φαντάζεται τι θα βιώσει σε λίγα λεπτά. Για κακή της τύχη την ίδια ώρα βγαίνει για τη σουλάτσα του ο άρχοντας της πόλης με τους «φουσκωτούς» αυλικούς του, γνωστός για το ήθος του, την καλή του διαγωγή και την αξιοζήλευτη παιδεία του. Ξαφνικά πιάνει στον αέρα το βλοσυρό του βλέμμα, σαν να του έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό και απευθυνόμενος στο συνάφι του λέει δυνατά «ναι είναι η πατσαβούρα». Και το επαναλαμβάνει επιδειχτικά αδιαφορώντας ακόμα πιο επιδειχτικά αν τον ακούν άλλοι περαστικοί πολίτες, που αυτή την ώρα δεν είναι αμελητέου αριθμού. Μην πιστεύοντας στα αυτιά της, γυρνά προς το μέρος του και του απευθύνει την ερώτηση: «σε ποιον μίλησες έτσι;» για να τον ακούσει να της επιβεβαιώνει με ύφος εκατό καρδιναλίων ότι «εσένα είπα πατσαβούρα, είσαι πατσαβούρα». Και να συνεχίζει με απειλές του τύπου «Θα σβήσετε από το Βόλο», προφανώς υπονοώντας την ίδια και τα άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Είναι φανερό ότι το μένος του είναι μεγάλο καθώς δεν μπορεί να χωνέψει ότι ένας αριθμός πολιτών του έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη, απλά με το να είναι ενεργοί, ενημερωμένοι, υπεύθυνοι πολίτες και όχι αδιάφοροι, ευκολόπιστοι, απαθείς. Με λίγα λόγια δεν αποτελούν εύκολη λεία για τα δόντια του, που δε χάνει την ευκαιρία να τα δείχνει μήπως και τους τρομάξει και τους καθυποτάξει.

Όμως το φαινόμενο «Μπέος» χρήζει περαιτέρω προσοχής και πολιτικής σκέψης. Ως πολίτες ας αναρωτηθούμε από πού αντλεί τον αέρα ένας δήμαρχος να φέρεται με το χείριστο τρόπο-εντός ή εκτός του Δημαρχείου- στους πολίτες. Σε άλλη εποχή δε θα γινόταν κάτι παρόμοιο ούτε στη σφαίρα της φαντασίας. Θα είχε παρέμβει άμεσα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, που σήμερα παραμένουν απαθείς παρατηρητές. Μήπως τελικά το ίδιο το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα έφερε έναν Μπέο στην εξουσία, γιατί εξυπηρετεί ή υπηρετεί τα συμφέροντα των εκπροσώπων του; Μήπως τελικά το φαινόμενο Μπέος βοηθάει αυτό το σύστημα να συντηρείται, καλλιεργώντας την απογοήτευση στους πολίτες, ώστε να μη συμμετέχουν επί της ουσίας στα κοινά; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να καταδικάζουν τους εαυτούς τους να διοικούνται από έναν κατώτερο, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα στην πόλη μας. Αλίμονο, όμως στους πολίτες, που απελπισμένοι παραδίνονται, για να σωθούν «στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών» κατά τον Βάρναλη.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αφυπνιστούν, να ενεργοποιηθούν, να συμμετέχουν στον κοινό, δίκαιο και ηθικό αγώνα που δίνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στο κακό, στο ανήθικο, στο άδικο, που μας επιβάλλουν οι πολιτικοί ταγοί μας να δεχτούμε ωσάν να είναι το καλύτερο για τις ζωές μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου! Αν επιτρέψουμε τέτοιου είδους απαράδεκτη, αδιάντροπη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τον πρώτο πολίτη της πόλης απέναντι στον οποιοδήποτε πολίτη, υποβιβάζουμε τους εαυτούς μας σε έρμαια ανίκανων ηγετών. Υποτιμάμε οι ίδιοι την αξία μας και άρα δεχόμαστε να μας υποτιμούν, να μας υποβιβάζουν και να προβάλλουν σε εμάς ό,τι χαρακτηρίζει τους ίδιους.

Προτείνουμε λοιπόν στον άρχοντα της πόλης πριν τολμήσει να ξεστομίσει οποιοδήποτε κοσμητικό επίθετο από αυτά που συνηθίζει, να πάρει έναν καθρέφτη και να κοιταχτεί. Γιατί είναι πια ολοφάνερο σε κάθε νοήμονα πολίτη, πως αυτά που κατηγορεί τους άλλους, χαρακτηρίζουν κατ’ εξοχήν τον ίδιο. Και να προσέχει, γιατί όποιον βρίζει και απειλεί στο ανέβασμα, θα τον ξανασυναντήσει στο κατέβασμα!

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
594ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής