Βόλος: Ενημερωτική παρέμβαση και συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διανομέα του Manollo

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και Οργάνωσης των διανομέων Βόλου

Τις προηγούμενες ημέρες η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Οργάνωσης των Διανομέων Βόλου πραγματοποίησε παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης για τον Β.Μ., εργαζόμενο διανομέα στο καφέ Manollo.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΒΜ βρίσκεται εδώ και μήνες σε εργατική διαφορά με την επιχείρηση λόγω του εργατικού ατυχήματος που είχε εν ώρα εργασίας(τροχαίου),  το οποίο η εργοδοσία αρνείται να του αναγνωρίσει επειδή εκείνη την ώρα ο διανομέας δούλευε ανασφάλιστος, μια συνήθη πρακτική της επιχείρησης.

Την Τρίτη 20/7/21 ομάδα συναγωνιστών προχώρησε σε ενημέρωση της γειτονιάς γύρω από το Manollo στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας. Μοιράστηκαν εκατοντάδες τρικάκια και κείμενα που εξηγούσαν αναλυτικά την υπόθεση του ΒΜ και κολλήθηκαν πολλές αφίσες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή αφού οι περισσότεροι γνωρίζουν τόσο τους εργαζόμενους διανομείς στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά τις άθλιες συνθήκες εργασίας στον κλάδο της εστίασης.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 21/7/21, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Οργάνωσης των Διανομέων Βόλου προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του Manollo επί της οδού Αναλήψεως στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 συναγωνιστές. Είχε προηγηθεί μικρή πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου. Έξω από το Manollo φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «Εργατικά ατυχήματα και μαύρη εργασία, αυτή είναι του Manollo η εργοδοσία», «Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες» ενώ μοιράστηκαν και πολλές ανακοινώσεις. 

Τα αιτήματα των δράσεων ήταν: 

  • Να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα του διανομέα, να του αποδοθούν τα δεδουλευμένα και να αναγνωριστούν τα ένσημα για τις πραγματικές ημέρες εργασίας.  
  • Να αποσυρθεί η ψευδής μήνυση κατά του εργαζόμενου
  • Δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ασφάλιση και αξιοπρεπείς μισθούς για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες διανομείς.

Στην ανακοίνωση μας γράφαμε ότι “η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει ότι οι εργαζόμενοι διανομείς για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους χρειάζεται να αποκτήσουν τη δική τους δημοκρατική και μαχητική οργάνωση”.

Ο αγώνας για να δικαιωθεί ο ΒΜ θα συνεχιστεί ως το τέλος και θα είναι νικηφόρος. Καλούμε τους/τις διανομείς να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα