Βόλος, Σάββατο 20/4: Εκδήλωση για τα Τέμπη

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του «Ξ» Βόλου σχετικά με την εκδήλωση για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απρίλη, στις 19:00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας

Όλες και όλοι στην εκδήλωση για τα Τέμπη

Σάββατο 20 Απριλίου, 7:00 μ.μ., αμφ. ΤΕΕ

Η εκδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απρίλη στην πόλη μας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο γεγονός που θα στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα.

Πρώτα από όλα ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες αυτού του εγκλήματος. Ένα μήνυμα που να λέει ότι ο λαός είναι ενεργά μαζί τους στον αγώνα για δικαιοσύνη.

Κατά δεύτερον ένα μήνυμα που να λέει ότι η άθλια προσπάθεια συγκάλυψης και ατιμωρησίας που μεθοδεύει η κυβέρνηση, η κρατική μηχανή, η «Δικαιοσύνη» και τα φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ πρέπει να τσακιστεί από το λαϊκό αίτημα: καμία συγκάλυψη, όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή!

Ας μην γελιούνται στην κυβέρνηση ότι έχουν καταφέρει να εξαπατήσουν τον κόσμο με τη στημένη Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή ή με την τριήμερη συζήτηση παρωδία για την πρόταση δυσπιστίας και με τους τόνους προπαγάνδας που καθημερινά αναπαράγουν τα  ΜΜΕ.

Ούτε οι μονταζιέρες, ούτε τα μπαζώματα, ούτε οι συνεντεύξεις του πρωθυπουργού στους υποτακτικούς του μπορούν να σβήσουν την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι ο σιδηρόδρομος ήταν και παραμένει υπό κατάρρευση, ότι  λειτουργούσε και λειτουργεί χωρίς κανένα σύστημα ασφαλείας, λόγω των δικών τους πολιτικών αποφάσεων που συνδέονται με την προώθηση των συμφερόντων των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών.

Η δραματική μείωση προσωπικού. Η υποβάθμιση της συντήρησης των υποδομών του ΟΣΕ λόγω περικοπών των κρατικών δαπανών ελέω μνημονίων. Ο τεμαχισμός και η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων κομματιών του ΟΣΕ σε ιδιωτικές εταιρείες όπως η Hellenic Train. Το πάρτι εκατομμυρίων που έκαναν με τις διάφορες συμβάσεις του ΟΣΕ εταιρείες κολοσσοί όπως η ελληνική ΤΕΡΝΑ και η Γαλλική Alstom.

Με μια λέξη, η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της παράδοσης των κοινωνικών αγαθών στα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου ήταν η αιτία για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτή την πολιτική υπερασπιζόταν ο Καραμανλής όταν έλεγε (συνειδητά ψευδόμενος) μέσα στη Βουλή ότι ο σιδηρόδρομος ήταν ασφαλής, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το έγκλημα!

Αυτή την πολιτική και αυτά τα ιδιωτικά συμφέροντα θέλει να προστατέψει ο Μητσοτάκης όταν ισχυρίζεται ότι για όλα έφταιξε το ανθρώπινο λάθος, παρά και ενάντια σε όλα τα πραγματικά στοιχεία. Γιατί αυτή η πολιτική διασφαλίζει τα κέρδη της κάθε ΤΕΡΝΑ και της κάθε Hellenic Train. «Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους» όπως λέει χαρακτηριστικά η αφίσα της εκδήλωσης.  

Σήμερα, 14 μήνες μετά ο σιδηρόδρομος συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς κανένα σύστημα ασφαλείας σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του (120 χλμ ανάμεσα σε Λιανοκλάδι-Λάρισα). Την ίδια ώρα οι υποδομές της χώρας από τα αεροδρόμια μέχρι τα νοσοκομεία, και από τις σήραγγες της Εγνατίας ως τα σχολικά κτίρια είναι σε οριακό σημείο. Εκεί μας έχει οδηγήσει η επικράτηση της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης, η πολιτική που θεωρεί τη ζωή μας αναλώσιμη.

Στο χέρι μας είναι να πούμε «ως εδώ».

Ο ΟΣΕ πρέπει να περάσει στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο της κοινωνίας. Πρέπει να εθνικοποιηθεί χωρίς αποζημίωση στα αρπακτικά που τον λυμαίνονται εδώ και χρόνια. Να λειτουργήσει με συνθήκες διαφάνειας και δημοκρατίας, κάτω από τον έλεγχο και τη διαχείριση των εργαζομένων και της κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πραγματικά ασφαλείς και φθηνές μεταφορές για όλο τον λαό.

Όλες και όλοι στην εκδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων, των Συλλόγων διδασκόντων και εργαζόμενων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συλλόγου «Τέμπη 2023», το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ. στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα