Βόλος, 17/12: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε γυναικοκτονίες & revenge porn

Δημοσιεύουμε κάλεσμα από τις Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη στις 18.30, στον Άγιο Νικόλαο.

17 γυναικοκτονίες μέσα σε 12 μήνες. Σε λίγο θα χάσουμε το μέτρημα. Οι γυναικοκτονίες όμως δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα στην πανδημία. Γίνονταν ανέκαθεν. Όμως μέχρι πρόσφατα χαρακτηρίζονταν ως «εγκλήματα πάθους» ή «τη σκότωσε από τη ζήλια». Η κοινωνία μας έχει αρχίσει να υιοθετεί τον όρο «γυναικοκτονία» (η δολοφονία μιας γυναίκας επειδή είναι γυναίκα) και να συνειδητοποιεί ότι ο λόγος είναι ότι οι άνδρες θεωρούνε τις γυναίκες κτήμα τους.

Είναι καιρός λοιπόν -και πολύ άργησε- η πολιτεία να θεμελιώσει τον συγκεκριμένο όρο και να αναλάβει τις ανάλογες ευθύνες, μεταξύ των οποίων είναι η νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία», αλλά κυρίως η ουσιαστική προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Απέναντι σε κάθε Σταύρο Μπαλάσκα και Στάθη Παναγιωτόπουλο απαντάμε με δυναμικότητα στους δρόμους. Ενώνουμε τις φωνές μας για να γίνουν η οργή και η θλίψη μας όπλα ώστε να αλλάξουμε αυτή την κοινωνία του σεξισμού και της πατριαρχίας. Για να μην θρηνήσουμε καμία άλλη αδελφή μας.

Διαδηλώνουμε την Παρασκευή 17/12, στις 18.30, στον Άγιο Νικόλαο. Θα είμαστε όλες/οι εκεί!

Καμία λιγότερη! Καμία μόνη!

Η εκδήλωση στο fb εδώ

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής