Array

VODAFONE: Πανελλαδική στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη!

Την Τρίτη 18/9 οι εργαζόμενοι της Vodafone θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχωρούν σε κινητοποιήσεις με σκοπό την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης στην οποία δεν θα υπάρχει καμιά μείωση μισθών και θα διασφαλίζονται όλα τα κεκτημένα τους. Οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στον έκτο μήνα, με τη Διοίκηση να παραμένει ανένδοτη στη θέση της για κατάργηση επιδομάτων, απειλώντας μάλιστα με μονομερή εφαρμογή της πρότασής της σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο αγώνας για την ανανέωση της ΕΣΣΕ με τους καλύτερους δυνατούς όρους

Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη 1:00 μμ.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την ίδια μέρα στις 10:30 π.μ. στο Χαλάνδρι

Συνάδελφοι,

Έξι μήνες τώρα το Σωματείο μας διεξάγει τον αγώνα για την ανανέωση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την διασφάλιση των κεκτημένων όλων των συναδέλφων.

Την προηγούμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με τη διοίκηση της εταιρίας με το ίδιο θέμα. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Σωματείου μεταφέραμε στην Διοίκηση την ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης Γενικής μας Συνέλευσης (10 Σεπτεμβρίου) για την ανάγκη ανανέωσης της ΕΣΣΕ χωρίς καμία μείωση. Επιμείναμε για μια ακόμη φορά ότι είναι απαράδεκτο η Διοίκηση της Vodafone, με τους παχυλούς μισθούς των μεγαλοστελεχών και τις πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες,  να θέλει να καταργήσει κεκτημένα της ΕΣΣΕ, πρώτη από τις τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Όταν μάλιστα οι άλλες δύο εταιρίες (Cosmote και Wind) παρέχουν περισσότερα στους εργαζόμενούς τους, όπως: επίδομα ξένης γλώσσας σε όλες τις μισθολογικές κατηγορίες (η Vodafone θέλει να το καταργήσει και για τις λίγες κατηγορίες εργαζομένων που το κατέβαλλε), επίδομα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 6% (η Vodafone κατέβαλλε μόλις το μισό, 3%, και τώρα θέλει να το καταργήσει κι αυτό), δαπάνη φύλαξης τέκνων 140 ευρώ μηνιαίως (χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στην Vodafone, που ποτέ δεν ικανοποιήθηκε από την Διοίκηση), υψηλότεροι μισθοί σε κάποιες κατηγορίες και κλιμάκια κλπ. Επαναλάβαμε ακόμη στην Διοίκηση ότι η εταιρία έχει κάθε οικονομική δυνατότητα να διατηρήσει το σύνολο των όρων της ΕΣΣΕ χωρίς μειώσεις και περικοπές, όπως φανερώνει η δέσμευσή της για την διατήρηση των καταβαλλομένων μισθών, αλλά και τα πρόσφατα bonus που καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους.

Από πλευράς της Διοίκησης δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Επέμεναν στην γνωστή θέση τους για ανανέωση της ΕΣΣΕ με την διασφάλιση των καταβαλλομένων μισθών, αλλά με το πάγωμα των ωριμάνσεων και την κατάργηση των επιδομάτων ξένης γλώσσας 5-10%, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (ακουστικού) 3% και ταμείου 5% και την μετατροπή τους σε «οικειοθελή παροχή». Όπως έχουμε προειδοποιήσει, αυτή η κίνηση προσβλέπει εν τέλει στην μείωση και των καταβαλλόμενων μισθών μέσω της μείωσης/κατάργησης της «οικειοθελούς παροχής», μια εξέλιξη που σύντομα θα βρούμε μπροστά μας. Η μόνη βελτίωση είναι η πρόθεσή τους να διατηρήσουν και το επίδομα γάμου 10% στην νέα ΕΣΣΕ. Για να στηρίξουν αυτή την θέση επικαλέστηκαν τις ζημίες στον πρόσφατο ισολογισμό της εταιρίας για την περίοδο 1/4/2010-31/3/2011. Ξέχασαν βέβαια να μας πουν πόσοι συνάδελφοι από τότε πλήρωσαν με την απόλυσή τους την μείωση των εσόδων της εταιρίας. Στις 31 Μαρτίου 2011 το προσωπικό της εταιρείας ήταν 2.332 εργαζόμενοι, μειωμένοι κατά 240 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ άλλοι τόσοι περίπου βρέθηκαν εκτός εταιρίας από τον Μάρτιο (σήμερα το προσωπικό είναι περίπου 2.100 εργαζόμενοι).

Με δεδομένη την απροθυμία της Διοίκησης να υπαναχωρήσει από αυτή την θέση, η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, με την ανακοίνωση από πλευράς τους πως όσον αφορά την μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου, αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία, θα προχωρήσουν μονομερώς στην εφαρμογή της πρότασής τους. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο μας φέρνει πιο κοντά στην ουσιαστική κατάργηση της ΕΣΣΕ και την αντικατάστασή της από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Συνάδελφοι,

Με αυτά τα δεδομένα, το Σωματείο μας προχωρά στην κήρυξη Στάσης Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας έως τη 1:00μμ, εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Σεπτεμβρίου για την περίπτωση αποτυχίας της συνάντησης διαπραγμάτευσης.

Κατά την διάρκεια της Στάσης Εργασίας θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 10:30πμ στις εγκαταστάσεις του Χαλανδρίου, όπου θα συζητηθεί η κατάληξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Διοίκηση και θα κληθούμε να αποφασίσουμε για την στάση μας.

Όπως είναι φανερό, βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι αυτού του αγώνα. Η μαζική συμμετοχή μας στην Στάση Εργασίας και την Γενική Συνέλευση, η αποφασιστικότητά μας και η ενεργή συμμετοχή μας στην οργάνωση του αγώνα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την συνέχιση αυτού του αγώνα και την διασφάλιση της ανανέωσης με καλύτερους όρους της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όλοι στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη 1:00 μμ.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την ίδια μέρα στις 10:30 π.μ. στο Χαλάνδρι

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,180ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα