Vodafone: 4ωρη Στάση Εργασίας, Παρασκευή 12 Μάη, 9.00–13.00

Η διοίκηση της Vodafone προχώρησε σε μια ακόμα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων της.
Μετά το πρόσφατο κύμα απολύσεων,  τις περικοπές επιδομάτων, το κάλεσμα σε πειθαρχικό συμβούλιο μελών του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων, τώρα θέλει να περικόψει κατά 10 λεπτά το διάλειμμα των επινοικιαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα.  Πρόκειται για τους εργαζόμενους εκείνους που υφίστανται περισσότερο από όλους τις πιέσεις και την εντατικοποίηση στην δουλειά τους και με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς. 
Για αυτό το λόγο το ΔΣ του ΠΑΣΕ Vodafone καλεί σε συνελεύσεις και 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας  (ΠAΜΕ ΚΚΕ ) στο  ΔΣ ψήφισαν κατά αυτής της πρότασης χωρίς να αντιπροτείνουν κάτι άλλο. 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ 

 

 

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÍÉÊÏÕ ÓÏÖÏÊËÅÏÕÓ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÊÁÉ ÄÉÅÕÈÕÍÏÍÔÏÓ ÓÕÌÂÏÕËÏÕ ÔÇÓ VODAFONE (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Συνάδελφοι

Θεωρούμε πάρα πολύ σοβαρό το θέμα με τη μείωση του χρόνου των διαλειμμάτων που επιδιώκει να επιβάλει η εργοδοσία στους επινοικιαζόμενους συναδέλφους των τηλεφωνικών κέντρων. Ο χρόνος των διαλειμμάτων προβλέπονταν από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που δεν υπήρχε καν σε άλλες εταιρείες, ακόμα και του ομίλου.

Με αυτή την επίθεση η διοίκηση συνεχίζει το ξήλωμα της τελευταίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) που είχε υπογραφεί και δεν έχει ανανεωθεί από το 2014, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Η μείωση του διαλείμματος σημαίνει:

  • αύξηση του χρόνου εργασίας στον καθένα από εμάς. Σε μία εργασία που έχει εντατικοποιηθεί σε σημείο αφόρητο, ειδικά στα τηλεφωνικά κέντρα.
  • περαιτέρω ξεζούμισμα του προσωπικού, καθώς η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τον αυξανόμενο όγκο εργασίας, όχι με νέες προσλήψεις αλλά με αύξηση του εργασιακού χρόνου.
  • Επιπλέον κέρδη για την εργοδοσία ημερησίως, εβδομαδιαίως, μηνιαίως, από την καθημερινή επιπλέον δεκάλεπτη εργασία μας.

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση της Vodafone αποδεικνύει στην πράξη πόσο «ενδιαφέρεται» για τους εργαζόμενους της, παρά τις αστείες φιέστες που κατά καιρούς διοργανώνει ή τις υποκριτικές διαφημίσεις, θέλοντας δήθεν να επιδείξει ένα «κοινωνικό προφίλ». Μέσα στην εργασιακή πραγματικότητα, τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμα πακέτα υπηρεσιών, σαν μηχανές που θα δουλεύουν όσο πιο εντατικά εκείνη το επιτάσσει, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.

Συνάδελφοι,

Είναι σίγουρο ότι η μείωση του διαλείμματος και η αύξηση του χρόνου εργασίας θα έρθουν σε όλα τα τμήματα, έχουν δεν έχουν χρονομετρημένα διαλείμματα. Πρέπει να αντισταθούμε. Χαιρετίζουμε τις αυθόρμητες και μαζικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων στα κτήρια του Φαλήρου, του Κηφισού και του Φοίνικα.

Ως πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια, θα πρέπει να δοθεί σε όλα τα κτήρια, με καλό σχεδιασμό, ενωτικά & όχι αποσπασματικά. Ούτε και να επιχειρείται έντεχνα η αποκλιμάκωση του, ώστε να προχωρήσουμε στον επόμενο αγωνιστικό «άθλο». Επίσης εκτιμούμε ότι θα είναι μακρύς αυτός ο αγώνας, αλλά μπορεί να κερδηθεί με τη στάση του συναδέλφων.

Για αυτόν τον λόγο καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά αύριο στις συνελεύσεις σε όλα τα κτήρια της εταιρείας & κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, αποφασίζοντας σε πρώτο στάδιο την 4ώρη Στάση Εργασίας αυτή την Παρασκευή 12/5. Μία Στάση Εργασίας που η Ταξική Ενότητα καταψήφισε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, παρόλο που στα λόγια και στα κείμενα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για αγώνες. Μετά από αυτό, αφού αξιολογήσουμε τα δεδομένα, μετά και την συνάντηση με την διοίκηση που έχει προγραμματιστεί αύριο Πέμπτη 11/5, θα προγραμματίσουμε την συνέχεια των διεκδικήσεων μας.

Συνάδελφοι

Το ΔΣ θεωρεί ότι στόχος μας πρέπει να είναι ο καλά σχεδιασμένος και ενωτικός αγώνας όλων μας (Vodafone και επινοικιαζόμενων) σε όλα τα κτήρια της εταιρείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Διεκδικούμε:

  • Καμία μείωση του χρόνου των διαλειμμάτων
  • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
  • Κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας και πρόσληψη των επινοικιαζόμενων συναδέλφων από τη Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Σταμάτημα των απολύσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων
  • Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στη φύση της εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα
  • Δρομολόγια λεωφορείων από και προς τα κτήρια που θα εξυπηρετούν όλους τους συναδέλφους

 

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/5 ΩΡΕΣ 9.00-13.00

Tο Δ.Σ. του

Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
588ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
389ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής