Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: Ανάκληση της απόφασης του ΥΠΑΙΘ για «δυνητική αργία» στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Μείζον Θέμα Δημοκρατίας προκύπτει από την τιμωρητική και εξοντωτική απόφασης της Υπουργού Παιδείας να θέσει σε «δυνητική αργία» τον συνάδελφο εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, υπεύθυνο Τομέα του ΕΚ Αγρινίου, για την μη παροχή τηλ-«εκπαίδευσης».

Με την εν λόγω μεθόδευση, καταργείται η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας, που εισηγήθηκε να μην τεθεί σε αργία!

Αγνοείται ακόμα η απόφαση – ΕΝΤΟΛΗ του ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ να ανασταλεί η απόφαση της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών!

Με την απόφασή της, η υπουργός επαναφέρει έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία» Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη-Μητσοτάκη), που είχε καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας!

Η κ. Κεραμέως «αποφασίζει» και «διατάζει» με συνοπτικές διαδικασίες, να τεθεί σε δυνητική αργία ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου.

Απόφαση που είναι σε αντίθεση με την ο μ ό φ ω ν η εισήγηση – απόφαση (5-0, πράξη 1η/07-01-2022) του Α’ Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εισηγήθηκε (ως έχει την αρμοδιότητα από το νόμο), να μην τεθεί ο Κώστας Κορδάτος σε δυνητική αργία.

Με την απόφαση αυτή η υπουργός παιδείας, ακυρώνει τα μέλη τού Πειθαρχικού Συμβουλίου που η ίδια όρισε αλλά και τον θεσμικό τους ρόλο.

Η Υπουργός αγνόησε παντελώς την εντολή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, το οποίο κατόπιν προσφυγής του εκπαιδευτικού  Κορδάτου Κώστα, αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών του, λόγω δήθεν απουσίας από τα καθήκοντά του.

Η Υπουργική Απόφαση που θέτει σε «δυνητική αργία» τον εκπαιδευτικό – δημόσιο υπάλληλο, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση και με το γνωμοδοτικό έγγραφο υπ’ αριθμ. 4758/11-1997/14-09-2012 του Ν.Σ. τ Κ., του γραφείου Πατρών, που υπάγεται διοικητικά η υπηρεσία.

Στην περίπτωση του Κ.Κορδάτου η απόφαση της υπουργού λέγει το εξής τραγικό για τα νομικά δεδομένα ότι: «φέρεται να απουσίαζε…»( Άρα θέτει κάποιον υπάλληλο και μάλιστα πολύτεκνο σε «δυνητική αργία» και του κόβει το μισθό, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη και πεπεισμένη η διοικητική ιεραρχία γι’ αυτό που εγκαλείται!!!

Το ιστορικό της υπόθεσης, αν και γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορά μια εκπρόθεσμη αναφορά με ιδιοτελή στόχο, για δήθεν απουσία του εκπαιδευτικού από τη λεγόμενη τηλ-«εκπαίδευση» και για διάστημα στη δια ζώσης που τα εργαστήρια ήταν παράνομα κλειδωμένα και χωρίς η αναφορά αυτή, να τεκμηριώνεται και να αποδεικνύεται.

Σχετικά με την δήθεν απουσία του εκπαιδευτικού από τη δια ζώσης εκπαίδευση, που ξεκίνησε μετά το lockdown την 1η Φεβρουαρίου 2021, τα επίσημα έγγραφα, που έχει στην διάθεσή του ο ΔΔΕ Αιτωλ/νίας, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Πώς γίνεται ο Κ.Κορδάτος ως εκπαιδευτικός να συμμετέχει σε συνεδριάσεις Συλλόγου Διδασκόντων ΕΠΑΛ, με τηλεδιάσκεψη (υπάρχουν στοιχεία) και να του ζητά το ΕΠΑΛ να καταθέσει βαθμολογία Α’ Τετραμήνου Σχ. Έτους 2020-2021 και μετά από την παρέλευση μηνών στη δια ζώσης εκπαίδευση να θυμούνται ότι απουσίαζε;

Από την άλλη, ποιός μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά την άποψη του υπουργείου ότι τα μηχανολογικά εργαστήρια μπορούν να πραγματοποιούνται από το κινητό τηλέφωνο; Για όλα τα προηγούμενα εξ άλλου, ο εν λόγω εκπαιδευτικός και Πρόεδρος ΠΕΤΕΕΜ – ΤΕ- ΣΕΛΕΤΕ, ενημέρωσε εγγράφως και εγκαίρως τόσο την Υπουργό, όσο και το ΙΕΠ ως κλαδική οργάνωση (ΠΕΤΕΕΜ-ΤΕ).

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η υπουργός δέχθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο απουσίας το myscool του ΕΠΑΛ, ενώ έπρεπε να γνωρίζει ότι τα στελέχη των Εργαστηριακών Κέντρων δεν ανήκουν στο ηλεκτρονικό σύστημα, των σχολικών μονάδων, που υπάγονται οργανικά.

Τέτοιες ενέργειες φανερώνουν το αποκρουστικότερο πρόσωπο της εξουσίας. Προκαλούν και η απάντηση θα είναι άμεση, από τους εκπαιδευτικούς.

Στηρίζουμε τον συνάδελφό μας Κώστα Κορδάτο της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρο της ΠΕΤΕΕΜ – ΤΕ – ΣΕΛΕΤΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Ζητούμε από την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της Ελλάδας, να λάβουν αποφάσεις πολιτικής, ηθικής και οικονομικής στήριξης στο συνάδελφό μας Κώστα Κορδάτο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα