«Τζάμπα μάγκες» (το κίνημα «Δεν Πληρώνω» επεκτείνεται)

Ηλίας Πάντζιος – Παλλήνη

Οι επιτροπές πολιτών που δημιουργούνται στις διάφορες γειτονιές και περιοχές, δημιουργούν ένα νέο τοπίο στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Ο Έλληνας εργαζόμενος αποφάσισε να σταματήσει να παίρνει την γραμμή που θέλουν να του δώσουν οι συνδικαλιστικοί και κομματικοί ταγοί της χώρας. Δεν θέλει να ακολουθήσει τη γραμμή της συναίνεσης ή έστω, της ήπιας και ελεγχόμενης αντίδρασης.

Οι πολίτες, φτιάχνοντας επιτροπές όπως αυτές του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στις γειτονιές τους, δείχνουν τη διάθεση να αντιπαρατεθούν οργανωμένα από τη βάση και σε προσωπικό επίπεδο, με το διεφθαρμένο σύστημα που δημιούργησε ο καπιταλισμός. Φαίνεται πια ξεκάθαρα πως ο κόσμος δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και στους κρατικοδίαιτους τοπικούς κομματάρχες.

Η νέα επιτροπή πολιτών, «τσαμπατζήδων», κατά τον «κύριο» Ρέππα και «κοπριτών» κατά τον «κύριο» Πάγκαλο θα δραστηριοποιηθεί σύντομα στην περιοχή των (Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας).

Έτσι χαρακτηρίζουν τον λαό που τους ψηφίζει οι προαναφερόμενοι «κύριοι», οι οποίοι είναι μέλη μιας κυβέρνησης και αρωγοί ενός συστήματος ευνοϊκά προσκείμενου προς κάθε είδους τζαμπτζήδες (υπουργοί, βουλευτές, κρατικοδίαιτα κομματικά στελέχη κτλ.) και κοπρίτες που λυμαίνονται τον κρατικό κορβανά (μεγαλοεργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές) πίνουν το αίμα και εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των πολιτών αυτής της χώρας.

Ας πάρει χαμπάρι λοιπόν όλο αυτό το σκυλολόι πως ο λαός ξυπνάει και πως οι επιτροπές που φτιάχνονται θα γεννάνε νέες και όλες μαζί θα αποτελέσουν ένα κίνημα που θα μπορεί να πετύχει μεγάλες νίκες, θα ανατρέψει τα δεδομένα που δημιούργησαν και θα τους αποδείξει ότι είναι «τζάμπα μάγκες».

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής