Τροπολογία της τάσης των 53+ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για τις σχέσεις κυβέρνησης και κόμματος κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε στις 23 και 24 Μάη, 5 μέλη της «Kίνησης των 53+». Ειδικότερα την τροπολογία υπογράφουν οι Φάνης Κουρεμπές, Πάνος Λάμπρου, Χρήστος Λάσκος, Χαρά Ματσούκα, Ελένη Σταματάκη και αναφέρει τα εξής:

Μπροστά στη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εγχώριους υποστηρικτές τους, αυτός που θα δώσει τη μεγάλη μάχη είναι το κόμμα, μαζί με την κοινωνία και τα κινήματα που πρέπει να υπερασπιστούν τις επιλογές τους. Η κυβέρνηση οφείλει να δρα σε στενή σχέση με το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα και με τις επιλογές της να εμπνέει την κοινωνία και το κίνημα. Παρά τις θετικές κινήσεις της, που σε αρκετές περιπτώσεις άνοιξαν δρόμους και μας έκαναν να νιώσουμε υπερηφάνια, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και σοβαρές αστοχίες σε πολιτικές επιλογές, σε επιλογές προσώπων και ρητορικής, που έχουν δημιουργήσει προβληματισμό τόσο στο κόμμα όσο και στα κοινωνικά κομμάτια που μας υποστηρίζουν. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό του κρατικού μηχανισμού, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα προβλήματα που δημιουργούν δομές και θύλακες του προηγούμενου μνημονιακού και συντηρητικού καθεστώτος, δίνοντας ένα άλλο παράδειγμα αριστερής διακυβέρνησης.

Ενόψει των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας είναι απαραίτητη η ενίσχυση της σύνδεσης της κυβέρνησης με το κόμμα, έτσι ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να πετύχουμε το στόχο μας κι εντέλει να νικήσουμε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,285ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα