Τρίτη 30/6: Στάση εργασίας και συζήτηση ενάντια στις πολιτικές της ΝΟΚΙΑ

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων NOKIA σε στάση εργασία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30/6 και συγκέντρωση-συζήτηση στο προαύλιο του κτηρίου Αρέβα από τις 15:00-17:00.

Μετά τη συνάντηση του σωματείου με τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ στο Υπ.Εργασίας και τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το σωματείο, η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ με μεγάλη καθυστέρηση, τελικά έδωσε τα πρώτα στοιχεία στο σωματείο για τις θέσεις των συναδέλφων/ισσών  που εξακολουθούν να είναι υπό απόλυση για τον Ιούνιο. Έδωσε όμως στοιχεία μόνο για τον Ιούνιο συνεχίζοντας αυτό το άσχημο κρυφτό στις πλάτες των εργαζομένων.

Ενώ πριν λίγες μέρες οι επικείμενες απολύσεις για τον Ιούνιο ήταν έξι, αυτή τη στιγμή είναι τρεις (από CO EA, ION, NSW), ενώ για το 2020 απομένουν άλλες 6 απολύσεις (ION, NOP, NSW). Είναι απαράδεκτο ακόμα και να εξαντλούνται συνάδελφοι/ισσες για μήνες, για να τους βρίσκει τελικά η διοίκηση θέση τελευταία στιγμή μετά από πραγματικό αγώνα και αγωνίες. Την ίδια στιγμή μάλιστα που είναι δεκάδες ανοιχτές θέσεις για νέες προσλήψεις .

Ταυτόχρονα, κινητοποιούμαστε ενάντια:

  • στις απολύσεις (που αυτή την φορά γίνονται εν μέσω προσλήψεων!)
  • στις ατέρμονες εσωτερικές συνεντεύξεις που υπόκεινται οι συνάδελφοι
  • στην αύξηση της πίεσης και την υπερεργασία που οξύνονται μέσω της τηλε-εργασίας
  • στις κακές αξιολογήσεις και τα improvement plans που χρησιμοποιούνται σωρηδόν πια ως μοχλός πίεσης
  • στην ακαταλληλότητα των κτηρίων για τήρηση των κανόνων Υ&Α

και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ τον αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ και αξιοπρεπής μισθούς και μισθολογική προοπτική.

Το σωματείο μας με τη στήριξη των εργαζομένων, έδειξε εν μέσω πανδημίας ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνοι. Ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ έχει γερές βάσεις και αυτό εκφράζεται ξεκάθαρα μέσω του σωματείου μας και του πως έχει χτιστεί. Τους μήνες της πανδημίας έχουν γίνει συναντήσεις με τη διοίκηση για όλα τα μέτωπα που υπάρχουν (απολύσεις, Υ&Α, τηλε-εργασία, αξιολογήσεις, κα). Έχουμε κάνει (μαζί με αυτήν) τρεις στάσεις εργασίας, κεντρικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα, συνάντηση στο Yπουργείο, την πρώτη μας τηλε-συνάντηση και μάλιστα πολύ επιτυχημένη. Ο αγώνας μας φιλοδοξούμε να δίνει ελπίδα και να αποτελεί παράδειγμα και σε άλλα σωματεία και εργαζόμενους, εντός και εκτός του κλάδου, ότι καμία πανδημία και καμία κρίση δε μας πτοεί.

Οι κινήσεις μας στηρίζονται πάντα στη συμμετοχή των εργαζομένων και στις αποφάσεις των προηγούμενων μαζικών Γενικών μας Συνελεύσεων.

Γενικές συνελεύσεις που έχουμε αναδείξει ως αναγκαίες και ως πεμπτουσία της λειτουργίας μας και θα επανέλθουν μαζί με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην εταιρεία. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να είναι και πάλι, μαζικές, ουσιαστικές και οργανωμένες, όπως επιβάλλεται να είναι και όπως επιτάσσει  η παράδοση του σωματείου μας, αλλά αυτή τη φορά και με κανόνες ασφαλείας που επιτάσσει η εποχή και θέλουμε να επιβάλλουμε και στην ΝΟΚΙΑ.

Στο παραπάνω κλίμα και σε συνέχεια του αγώνα του σωματείου μας, σας καλούμε σε στάση εργασίας την Τρίτη 30/06 και συγκέντρωση-συζήτηση στο προαύλιο του κτηρίου Αρέβα από τις 15:00-17:00.

Να δηλώσουμε όλοι και όλες Unpaid Leave με σχόλιο «Στάση εργασίας από τις 15:00-17:00».

Την ίδια στιγμή, η ΝΟΚΙΑ δείχνει το πιο απάνθρωπο και κυνικό της πρόσωπό της εξαγγέλλοντας αυτό το μήνα και εν μέσω νέας οικονομικής/υγειονομικής κρίσης την απόλυση 1250 εργαζομένων στη Γαλλία! Αυτή η κίνηση είναι μία πραγματική αντεργατική βόμβα ακόμα και σε ένα μεγάλο site όπως αυτό της Γαλλίας. Και αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για νέα συμβόλαια και επιτυχίες για το 5G.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στη Γαλλία έχουν εξαγγείλει δυνατές κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την ίδια μέρα (Τρίτη 30/06) που θα γίνουν αποκλεισμοί κτηρίων και κινητοποιήσεις και στις τρεις πόλεις που έχει γραφεία η ΝΟΚΙΑ.

Με τη δική μας στάση και συμμετοχή, στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης (δείτε εδώ) στους συναδέλφους/ισσες μας στη Γαλλία, στα πλαίσια διεθνοποίησης του κοινού μας αγώνα μεταξύ των εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ σε όλες τις χώρες, κίνηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σωματείου μας (δείτε κοινές παλαιότερες ανακοινώσεις και δράσεις).

Απαιτούμε:                                                                                                                                           

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στη ΝΟΚΙΑ  – Όχι στις χαμένες από αναδιάρθρωση θέσεις εργασίας
  • Όχι στην αξιολόγηση και στα improvement plans εν μέσω πανδημίας και τηλε-εργασίας
  • Αναδιαμόρφωση/εξυγίανση των κτηρίων και των γραφείων – Τήρηση κανόνων Υ&Α
  • Σεβασμό στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από τη διοίκηση
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων/ισσών μας στη Γαλλία!!

Στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις είμαστε όλοι/ες μαζί – Η αλληλεγγύη θα νικήσει

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
421ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα