Τρίτη, 26/4: συνεχίζεται με επιτυχία η απεργία των καθαριστριών στην Ο.ΣΥ.

Για δεύτερη μέρα, σήμερα 26 Απρίλη, συνεχίζεται η εξαιρετικά επιτυχημένη απεργία των καθαριστριών στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ. Οι καθαρίστριες διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, την επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου τους, τον άμεσο τερματισμό της τρομοκρατίας από τη μεριά του εργοδότη κ.α. (δείτε περισσότερα για την απεργία και τα αιτήματα εδώ)

Χθες, Δευτέρα 25/4, η απεργία στα αμαξοστάσια του Ελληνικού, του Βοτανικού και των Άνω Λιοσίων ήταν καθολική, με πολλές δεκάδες αλληλέγγυους να συμμετέχουν στην περιφρούρησή της.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του εργολάβου να επιστρατεύσει καθαρίστριες που είχε προσλάβει μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, έπεσαν στο κενό.

Στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, αρχικά, κάποιες από τις νέες εργαζόμενες έφτασαν με σκοπό να μπουν για δουλειά. Οι εργαζόμενες αυτές, που δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν την πικρή εμπειρία των υπολοίπων (στις οποίες ο εργολάβος χρωστάει μεταξύ άλλων και 3 μισθούς από το 2013!) ούτε να ενταχθούν στο κλίμα της αλληλεγγύης που έχει χτιστεί ανάμεσα στις παλιότερες συναδέλφους τους, αρχικά δεν είχαν σκοπό να συμμετάσχουν στην απεργία. Δεν χρειάστηκε όμως πολύς χρόνος για να πειστούν από τα επιχειρήματα αλλά και την αποφασιστικότητα των παλιότερων εργαζομένων και να συμμετάσχουν τελικά στην απεργία!

Η απεργία συνεχίζεται και σήμερα, με τα παρακάτω ραντεβού για περιφρούρηση:

  • Αμαξοστάσιο Βοτανικού: Αγίου Πολυκάρπου & Αμφιπόλεως, Βοτανικός – από τις 19.00 μ.μ. 
  • Αμαξοστάσιο Ελληνικού: Αεροπορίας 6, Ελληνικό – από τις 20.00 μ.μ. 
  • Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων: Νικηταρά & Καραϊσκάκη 91, Α. Λιόσια – από τις 20.00 μ.μ.

Δείτε περισσότερα για την απεργία εδώ

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής