Τρίπολη: Μια πρώτη απάντηση στη Χρυσή Αυγή

Του Χρήστου Καψάλη – αντιΦΑ.Π.Τ

17/10/2004. Η απάντηση στους φασίστες επιτέλους δόθηκε. Οι δράστες: αντιΦΑ.Π.Τ (αντιφασιστικός ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), που πλέον διανύει τα πρώτα του βήματα δράσης και YRE. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να δούμε πως είχε και πως έχει η κατάσταση.

Πριν περίπου ένα χρόνο μια παρέα θέλησε να αντιδράσει στην προκλητική δράση της νεοϊδρυθείσας τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που είχε γεμίσει ολόκληρη την Τρίπολη με ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα. Επίσης δεν ξέχναγε στις εθνικές εορτές να “ενημερώσει” τον κόσμο για τις ρατσιστικές και εθνικιστικές της απόψεις πετώντας φέιγβολαν.

Επιπλέον δεν έλειπαν οι τηλεφωνικές απειλές από τα φασιστοειδή προς εμάς αλλά και κάποιες επιθέσεις, αν και όχι ιδιαίτερα σοβαρές. Γενικότερα δεν είδαμε ιδιαίτερες αντιδράσεις στις προκλήσεις τους, πλην κάποιων μεμονωμένων προσπαθειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θράσος τους έφτασε στο σημείο να σβήνουν συνθήματα της ΠΑΣΠ, γελοίου βέβαια περιεχομένου τουλάχιστον για μας, (η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι άμοιρη ευθυνών, ως νεολαία του κόμματος που χρόνια τώρα τους κάλυπτε όσο ήταν κυβέρνηση).

Φυσικά οι ίδιοι αποκάλυψαν έτσι τον πραγματικό τους εαυτό, που δεν είναι άλλος από αυτόν που στερεί την ελευθερία του άλλου να “μιλήσει”.

Τι ακριβώς κάναμε: Μετά την τελευταία προκλητική ενέργεια ορίσαμε τη μέρα δράσης μας, και τα χέρια μας “πιάσανε φωτιά”. ΑντιΦΑ.Π.Τ και YRE μαζί, σβήσαμε το 90% των συνθημάτων τους, γράψαμε τα δικά μας, και ρίξαμε φέιγβολαν. Το πλήθος των συνθημάτων τους ήταν τέτοιο, που αρκεί να πω ότι σταματήσαμε μετά από δυο ώρες όταν δεν είχε μείνει σταγόνα χρώματος στα σπρέι. Το αποτέλεσμα την επομένη μέρα, ήταν να ανταποκριθούν κάποια παιδιά στις ενέργειες μας, επικοινωνώντας μαζί μας και δηλώνοντας τη διάθεσή τους να σταθούν δίπλα μας για τις επόμενες αντιφασιστικές «αντί»-δράσεις.

Θα μπορούσαμε τέλος να πούμε ότι η αριστερά στην Τρίπολη, (με μεγαλύτερη δύναμη το ΚΚΕ), αδιαφόρησε παντελώς , ακόμη και όταν οι Χρυσαυγίτες έγραψαν σε σπίτι πρώην μέλους τους, το σύνθημα «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Όλη αυτή μας η «αντί»-δράση ήταν μόνο η αρχή. Αναμενόμενο ήταν μετά από μια βδομάδα τα φασιστοειδή να απαντήσουν. Αλλά και εμείς δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη. Θα συνεχίσουμε την «αντί»-δράση μας μέχρι αυτή η συμμορία να ξαναμπεί στην τρύπα της, στα σκουπίδια της ιστορίας όπου και ανήκει.

Θέλουμε δίπλα μας όλους όσους θεωρούν ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, όχι απλά με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης αλλά προσπαθώντας να αγκαλιάσουμε και να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία.

Θέλουμε επίσης δίπλα μας οργανώσεις και κινήσεις που θέλουν να παλέψουν μαζί μας ενάντια στο νεοφασισμό, αρχικά στην Τρίπολη, με απώτερο σκοπό να απλωθεί η δράση μας σε όλη την Πελοπόννησο, γιατί μόνο μια μαζική και ενωτική αντιφασιστική κίνηση μπορεί αποφασιστικά να τους αντιμετωπίσει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,104ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής