Τραμπουκισμοί στο δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας

«Πόρτα» και ξύλο για να περάσει η αύξηση των δημοτικών τελών!

«Ξεκίνημα» Νίκαιας

 

Σε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρωδία… «ψηφίστηκε» σήμερα η αύξηση δημοτικών τελών από τη δημοτική αρχή Ιωακειμίδη(*).

Αρχικά, το δημοτικό συμβούλιο καλέστηκε για τις 14.00 (πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο) δυσκολεύοντας τους δημοτικούς συμβούλους που εργάζονται να παραστούν ή να έρθουν στην ώρα τους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πριν (!) την ανακοινωμένη ώρα, με αποτέλεσμα πριν φτάσουν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι να έχει τελειώσει η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου. Φυσικά, όλες οι διαδικασίες ενός δημοτικού συμβουλίου (ανάγνωση ονομάτων, παρουσιών κ.λπ) πήγαν περίπατο. Στο τέλος, ούτε οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ήξεραν αν τελικά ψήφισαν ή όχι

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Στην πόρτα υπήρχαν τραμπούκοι – «αγανακτισμένοι πολίτες» οι οποίοι δεν άφηναν κανέναν να μπει στην αίθουσα, απωθώντας και χτυπώντας κόσμο που ήθελε να περάσει και λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο ως «μπράβοι» της δημοτικής αρχής η οποία ήθελε σε μια διαδικασία – εξπρές να ψηφίσει την αύξηση των δημοτικών τελών.

Αναρωτιόμαστε, ποιοι ήταν αυτοί οι «πολίτες» που τόσο «αυθόρμητα» μαζεύτηκαν για να υπερασπίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα του δημάρχου; Θέλουν να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη; Ποιος τους έβαλε να παίξουν αυτό το ρόλο; Γιατί ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν έκαναν τίποτα για να τους απομακρύνουν; Ρητορικά μάλλον τα ερωτήματα, αφού καταλαβαίνουμε πολύ καλά και το ποιος και το γιατί τους έβαλε εκεί.

Η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελεί πιστό υπηρέτη των Μνημονίων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πολιτικές λιτότητας σε τοπικό επίπεδο. Με τα νέα «χαράτσια» που επιβάλλει, «λύνει» το πρόβλημα των ελλειμματικών ταμείων του δήμου, φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Το λαϊκό κίνημα και η Αριστερά στην περιοχή ασφαλώς και δεν πρόκειται να καμφθούν από τέτοιες τραμπούκικες μεθόδους. Η πάλη μας ενάντια σε παλιά και νέα χαράτσια και τις μνημονιακές πολιτικές συνολικά δεν θα σταματήσει.

_________________
(*) Ο Γ. Ιωακειμίδης εξελέγη το Μάη του 2014 με τη στήριξη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και… «υπογείως» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε την καταγγελία που εξέδωσε το «Ξεκίνημα» μετά τις δημοτικές εκλογές: «“Ξεκίνημα” Νίκαιας: ξεδιάντροπη στήριξη στον Ιωακειμίδη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ»
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής