Τώρα: Ανταπόκριση από την τεράστια διαδήλωση στη Βαρκελώνη για τους πολιτικούς κρατούμενους

Ανταπόκριση από ομάδα συντρόφων του «Ξ» που βρίσκεται στη Βαρκελώνη 

 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων στους δρόμους της Βαρκελώνης. Το βασικό αίτημα της διαδήλωσης είναι η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στη φυλακή λόγω της δράσης τους υπέρ της αυτοδιάθεσης της Καταλονίας. 

Η προηγούμενη αντίστοιχη διαδήλωση είχε γίνει τον Απρίλη, και στην οποία είχαν πάρει μέρος πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος. Οι διαδηλώσεις οργανώνονται από τις αυτονομιστικές οργανώσεις Omnium Cultural και Καταλανική Εθνική Συνέλευση (ANC). 

Όπως μας μετέφεραν οι σύντροφοι που είναι παρόντες στην πορεία:  

«Εδώ ο κόσμος είναι ατελείωτος. Συνεχώς φτάνουν κύματα διαδηλωτών που ξεκινούν απ ευθείας να πορεύονται. Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί που ξεκινάει και που τελειώνει η πορεία. 

Το κλίμα είναι δυναμικό και μαχητικό. Τα βασικά συνθήματα αφορούν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, αλλά και την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Πολλοί τραγουδάνε με υψωμένες τις γροθιές» 

Η νέα κυβέρνηση Σάντσες αποφάσισε να μεταφέρει τους πολιτικούς κρατούμενους από τη Μαδρίτη στη Βαρκελώνη, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή του κόσμου για την καταστολή. Αυτό έχει δώσει ώθηση στην πιο μετριοπαθή πτέρυγα του κινήματος, που προσπαθεί να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι ο Σάντσες θα βοηθήσει στη λύση του προβλήματος. 

Στον αντίποδα η «Επαναστατική Αριστερά», αδερφή οργάνωση του “Ξ” στην Καταλονία, στην παρέμβαση της στη σημερινή διαδήλωση καλούσε στη συνέχιση και στο βάθεμα του αγώνα. 

Φαίνεται ότι το κίνημα στην Καταλονία συνεχίζει τον αγώνα! 

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής