Το ΥΠΕΚΑ προειδοποιεί: το δάσος των Σκουριών βλάπτει σοβαρά τις επενδύσεις!

Ανακοίνωση της Green Attack

Και βέβαια δε μένει στην προειδοποίηση, αλλά προχωράει σε άμεσα μέτρα ενάντια στην αναπτυξιοκτόνα πρασινάδα! Σύμφωνα με καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, στις 10/10 το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε εντολή στο Δασαρχείο Αρναίας "να υπογράψει “Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης” με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για την υλοτόμηση ΟΛΩΝ των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην 7633/2012 απόφαση παραχώρησης δάσους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για 3.273 στρέμματα δάσους στις Σκουριές, και 857 στρέμματα στην περιοχή Κοκκινόλακκας. Φαίνεται ότι μετά τις αποτυχημένες (αν και φιλότιμες) προσπάθειες των ΜΑΤ να εξαφανίσουν το “εμπόδιο”, ανάβοντας δεκάδες φωτιές στο δάσος (με ρίψη δακρυγόνων) τον περασμένο Αύγουστο, αποφασίστηκε τελικά η πιο σίγουρη (αν και πιο χρονοβόρα) λύση της ολοκληρωτικής αποψίλωσης του.

Όσο για το δασαρχείο, αφού πρώτα του αφαιρέθηκε η δικαιοδοσία να αποφασίζει αν μια επένδυση μπορεί ή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στα όρια της περιοχής ευθύνης του (όταν πρόκειται για επένδυση άνω των 500.000 ευρώ), τώρα διατάσσεται και να υπογράψει πρωτόκολλο υλοτόμησης!

Είναι προφανές ότι ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις ορέξεις των εργολάβων φίλων της. Αυτών που εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή με την προστασία της ΕΛ.ΑΣ., του ιδιωτικού τους στρατού, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των μέσων ενημέρωσης που εξακολουθούν να αποκαλούν τους κατοίκους της περιοχής “τρομοκράτες” που αντιτίθενται στη “νομιμότητα”.

Και βέβαια, δεν πρόκειται μόνο για τα περίπου 4.000 στρέμματα που θα αποψιλωθούν σε πρώτη φάση, αλλά για ένα τεράστιο αρχέγονο δάσος, έκτασης πάνω από 300.000 στρεμμάτων, που ακόμη κι αν δεν εξαφανιστεί ολόκληρο, θα επηρεαστεί ανεπανόρθωτα* από την “αναγκαία για την εθνική οικονομία” επένδυση.

Τους απαντάμε ότι η αντίσταση των κατοίκων της περιοχής και η αλληλεγγύη των τοπικών και περιβαλλοντικών κινημάτων από ολόκληρη τη χώρα θα αποδειχτεί ισχυρότερη από τις καταστροφικές ορέξεις τους. Για τον απλούστατο λόγο, ότι το δάσος, τα νερά, ο αέρας, το φυσικό περιβάλλον που με τόση ευκολία ξεπουλάνε, για την κοινωνία δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Είναι ανάγκη!

* για περισσότερες πληροφορίες για την καταστροφική επένδυση δες και: http://green-attack.blogspot.gr/2011/07/blog-post_15.html

   το κείμενο της καταγγελίας του “Παρατηρητηρίου” στο http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/10/10/entoliypeka-dasarxeio/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα