Το «Ξ» στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 26ης Μάη, το “Ξ” συμμετέχει σε μια σειρά περιοχές, συνεργαζόμενο με παρατάξεις της μαχητικής Αριστεράς, με το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του. Παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα (για λόγους χώρου) των προεκλογικών ανακοινώσεων που μοιράζουν μαζικά οι τοπικές οργανώσεις του “Ξ” στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο Δήμο Ζωγράφου και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα αποσπάσματα αφορούν μια σειρά τοπικά ζητήματα, από τη διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι τους βρεφονηπιακούς σταμούς, τη δράση της ακροδεξιάς, το περιβάλλον, κ.α. Στην ιστοσελίδα του “Ξ” www.xekinima.org μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το προεκλογικό υλικό μας. 


Δημοτικές εκλογές 26 Μάη: Για ένα Δήμο Αντίστασης στου Ζωγράφου

Αποσπάσματα της προεκλογικής ανακοίνωσης της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στου Ζωγράφου. Το «Ξ» κατεβαίνει στις εκλογές σε συνεργασία με την παράταξη «Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη».

Η 5ετής θητεία Καφατσάκη ως Δημάρχου Ζωγράφου δεν έφερε καμία βελτίωση στη ζωή των πολιτών. Με την εξαίρεση των δωρεάν μουσικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου. Η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που υποσχόταν στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης της το 2014 έχουν μείνει στα χαρτιά, όπως π.χ. η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, η «αξιοποίηση του κινηματογράφου Αθηνά ως χώρου πολιτισμού στα Άνω Ιλίσια», η εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων «με εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος κάδων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο κλπ)», η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Δήμο, ο «ουσιαστικός ετήσιος απολογισμός και λογοδοσία της Δημάρχου σε κάθε γειτονιά» κ.α.

Την ίδια στιγμή, όποιοι παρακολουθούν τις θέσεις και τις δράσεις των δημοτικών παρατάξεων συστηματικά, διαπιστώνουν ότι η κ. Καφατσάκη έκανε ως Δήμαρχος όσα καταδίκαζε ως αντιπολίτευση. Π.χ. νομιμοποίησε το δάνειο που είχε πάρει ο Γ. Καζάκος για την αγορά του 50% της Βίλας Ζωγράφου (το οποίο μέχρι πρότινος χαρακτήριζε και η ίδια παράνομο). Για να αποπληρωθεί το εν λόγω δάνειο ο Δήμος Ζωγράφου θα πρέπει για 12 χρόνια να δαπανά 740.000 ευρώ το χρόνο που αντιστοιχούν στο 10% της ετήσιας χρηματοδότησης που λαμβάνει από το κράτος (ΚΑΠ)! Μερικά ακόμα παραδείγματα αποτελούν οι προϋπολογισμοί που η Δημοτική Αρχή καταθέτει κάθε χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίοι είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι με αυτούς που καταψήφιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, η ανάθεση σε ιδιώτες έργων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου με πολύ χαμηλότερο κόστος, ενώ οι 2 θάνατοι εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο μέσα στην 5ετία της συγκεκριμένης παράταξης συνάδουν με τη στάση που κρατά απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου.

Παιδικοί Σταθμοί

200 παιδιά έμειναν φέτος εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών, ενώ για πολλά περισσότερα οι οικογένειες τους δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν αιτήσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα αποτελέσματα.

Τα τελευταία 10 χρόνια στο Δήμο μας έχουν κλείσει 4 παιδικοί σταθμοί. Για 5 από αυτά τα 10 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου ήταν η κ. Καφατσάκη. Κάθε χρόνο, στον προϋπολογισμό που κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο συμπεριλάμβανε τουλάχιστον ένα κονδύλι (ύψους περίπου 100.000 ευρώ) που αφορούσε σε μελέτη για τη  δημιουργία νέου παιδικού σταθμού. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ανοίξει ούτε ένας νέος παιδικός σταθμός – δεν έχουν ξεκινήσει καν σχετικές εργασίες.

Την ίδια στιγμή η κ. Καφατσάκη αγόρασε, με διαδικασίες εξπρές, το θέατρο Ποταμίτη έναντι 550.000 ευρώ και εξασφάλισε ΕΣΠΑ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του. Το που ξοδεύει κανείς λεφτά είναι θέμα των «προτεραιοτήτων» που θέτει…

Τέλος, η Δημοτική Αρχή αρνείται να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ώστε η προσχολική αγωγή να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά, παρότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Το ποσό που πληρώνουν συνολικά οι γονείς για «τροφεία» ανέρχεται σε 130.000 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για ένα ποσό εύκολα αντιμετωπίσιμο σ’ ένα Δήμο που το 2018 είχε 15,5 εκατ. ευρώ πλεόνασμα!  

Διεκδικούμε:

 • Την κατάργηση των τροφείων
 • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέων παιδικών σταθμών στο οικόπεδο του Δήμου επί της Ηρ. Πολυτεχνείου, στο χώρο του παλιού ωδείου Ζωγράφου και σε άλλα οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος.
 • Την πρόσληψη παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, με στόχο σταδιακά να υπάρχουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά του Ζωγράφου.

Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακές εκλογές 2019: Για μια Περιφέρεια Αντίστασης!

Αποσπάσματα της προεκλογικής ανακοίνωσης που μοιράζει αυτό το διάστημα η τοπική οργάνωση του «Ξ» στη Λαμία, για τις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα. Το «Ξ» κατεβαίνει στις εκλογές σε συνεργασία με την παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση». 

Στις εκλογές για το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης στα κόμματα εξουσίας. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα παρακλάδια τους πρέπει να καταδικαστούν. Οδήγησαν την Ελληνική οικονομία σε κατάρρευση  και το 48% των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας (που είναι 382€/μήνα)! Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία βρίσκονται σε ποσοστά ρεκόρ. Η Στερεά Ελλάδα είναι η 3η κατά σειρά ελληνική περιφέρεια με την μεγαλύτερη ανεργία…  

Για πολλοστή φορά οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξουσίας θα υποσχεθούν έργα ανάπτυξης για την περιοχή μας. Ποια ανάπτυξη όμως;

 • Την ανάπτυξη που (ακόμα) δηλητηριάζει το πόσιμο και το αρδευτικό νερό στα Οινόφυτα και τις γύρω περιοχές με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο;
 • Την ανάπτυξη που παρέδωσε τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας στις εξορυκτικές εταιρίες; Ας αναλογιστούμε πέρα από τη ρύπανση, πέρα από την καταστροφή των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων, τι μέλλον και με ποια μέσα θα ζήσουν οι νέες γενιές όταν οι μεταλλευτικές εταιρίες αποχωρήσουν, αφήνοντας πίσω τους τίποτε άλλο εκτός από σεληνιακά τοπία και καταστροφή;
 • Την ανάπτυξη που δημιούργησε βιολογικό καθαρισμό σε απόσταση 20 μέτρων από την ιαματική πηγή Θρονίου και 200  μέτρων από την Ιαματική Πηγή Καλλυντικών στα Kαμένα Bούρλα;
 • Την ανάπτυξη που έχει υποβαθμίσει τις ακτές του μεγαλύτερου μέρους της Στερεάς;

Η ανάπτυξη που προωθούν είναι ανάπτυξη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις τράπεζες σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και των λαϊκών στρωμάτων. Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που να ωφελεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους. Που να σέβεται το περιβάλλον για να υπάρχει μέλλον. Που να στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας: Την γεωργική γη υψηλής αποδοτικότητας, την κτηνοτροφία, τις ιαματικές πηγές, τους ιστορικούς τόπους και μνημεία όπως οι Θερμοπύλες και οι Δελφοί, τον παράκτιο τουρισμό (βελτιώνοντας την ποιότητα των ακτών και των υδάτων) τον εναλλακτικό ορεινό τουρισμό κ.α. Η ανάπτυξη που να ωφελεί τον κόσμο και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις πολυεθνικές και τους τραπεζίτες δεν πρόκειται να έρθει από τους εκπροσώπους των κομμάτων εξουσίας, αλλά μόνο μέσα από τους αγώνες μας που να επιβάλουν πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Το μόνο που έχουν να προσφέρουν στα λαϊκά στρώματα οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξουσίας είναι κοντοπρόθεσμες και κατά κανόνα ψευδείς υποσχέσεις για ρουσφέτια, βολέματα κοκ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο παίζει κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη και τα έργα ενός τόπου. Γι’ αυτό και συμμετέχουμε στις εκλογές για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς.

Με την «Αριστερή Παρέμβαση» στις εκλογές για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Το «Ξεκίνημα» στην Περιφέρεια Στερεάς κατεβαίνει στις Περιφερειακές εκλογές συνεργαζόμενο με την «Αριστερή Παρέμβαση». Μια παράταξη που παρά τις όποιες αδυναμίες ήταν παρούσα στους περισσότερους αγώνες και κινήματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μας και αποτελεί την πιο μαχητική επιλογή στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Γυρίζουμε Νεάπολη και Συκιές αλλιώς: για έναν Δήμο της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των αγώνων, της αλληλεγγύης

Απόσπάσματα της προκύρηξης του «Ξ» που μοιράζει στις γειτονιές της Νεάπολης και των Συκεών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη. Στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών το «Ξ» κατεβαίνει με την δημοτική παράταξη «Η Πόλη Αλλιώς»

Δήμος καθαρός από φασίστες!

Την τελευταία περίοδο βλέπουμε τις προσπάθειες ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων να εκμεταλλευτούν το κλίμα που δημιουργήθηκε με το Μακεδονικό και να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή. Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι η δράση τους έχει μεταφερθεί κυρίως στα σχολεία. Την προηγούμενη περίοδο έγιναν οργανωμένες προσπάθειες για μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό, ενώ τις τελευταίες μέρες τα καλέσματα αυτά επαναλαμβάνονται με τα σχολεία να γεμίζουν φασιστικά τρικάκια.

Δε μένουν όμως μόνο στα λόγια, περνάν και σε πράξεις, που για τους φασίστες σημαίνει βία και απειλή ανθρώπινων ζωών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση με μολότοφ σε σπίτι Ιρακινών στη Νεάπολη, ενώ η επίθεση μέλους του Ιερού Λόχου σε γονείς και μέλη του ΚΚΕ έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Συκεών είναι ακόμα πιο πρόσφατη.

Στις φασιστικές απειλές χρειάζεται οργανωμένη αντίσταση! Ο μόνος τρόπος για να μην καταφέρουν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους και να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές μας, είναι ο οργανωμένος αντιφασιστικός αγώνας.Και η εμπλοκή του Δήμου σε αυτόν τον αγώνα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο που:

 • θα αποτελεί ζώνη ελεύθερη από κάθε φασιστική δραστηριότητα
 • θα οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης και συμβίωσης όλων το πολιτών 
 • θα δίνει ηθική και υλική υποστήριξη στα θύματα των φασιστικών επιθέσεων

Η Θεσσαλονίκη ανάποδα: μια πόλη της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των αγώνων, της αλληλεγγύης

Αποσπάσματα της προκήρυξης του Ξεκινήματος Θεσσαλονίκης που μοιράζεται μαζικά στην πόλη και αποτελεί το βασικό προεκλογικό υλικό για τις δημοτικές εκλογές της 26η Μάη. Το “Ξ” συμμετέχει στις εκλογές με το ενωτικό ψηφοδέλτιο “Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής”. 

Διαχείριση απορριμμάτων

Το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο είναι και αποτυχημένο και περιβαλλοντικά επιβλαβές. Το κόστος αυτής της διαχείρισης είναι περίπου 50εκ €, δηλαδή σχεδόν το 1/8 του προϋπολογισμού του Δήμου.

Από φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης πληρώνει 73€ για κάθε τόνο απορριμμάτων προς ταφή στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Κάθε χρόνο παράγονται περίπου 105.000 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων (σκουπίδια δηλαδή για τα οποία δεν έχει προηγηθεί διαχωρισμός – αυτά που καταλήγουν στον πράσινο κάδο). Με έναν απλό πολλαπλασιασμό καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η διαχείριση απορριμμάτων εκτός από περιβαλλοντικά καταστροφική είναι και ακριβή.

Ταυτόχρονα, ο περιφερειακός σχεδιασμός και ο σχεδιασμός του Δήμου για τα απορρίμματα, περιλαμβάνουν τεράστιες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, και παρά τα όμορφα φιλο-περιβαλλοντικά λόγια, ανοίγουν τον δρόμο για την πολιτική της καύσης των σκουπιδιών. Καύση σκουπιδιών σημαίνει έκλυση στην ατμόσφαιρα εξαιρετικά επικίνδυνων ουσιών, όπως διοξίνες, φουράνια, κα, αλλά και την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων τοξικής τέφρας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των κατοίκων των περιοχών όπου θα δημιουργηθούν αυτές οι μονάδες. 

Επίσης στα σχέδια ανακύκλωσης και εναλλακτικής διαχείρισης δεν υπάρχει καμία αναλυτική μελέτη για το πως θα χρηματοδοτηθούν, κάτι που αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά (από ιδιωτικές εταιρείες, αύξηση τελών, κλπ).

Παλεύουμε:

Ενάντια σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής ή της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην καύση!

Για μια εναλλακτική πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων, με δημοτικές εγκαταστάσεις και σεβασμό στο περιβάλλον!

Τι προτείνουμε:

α. Διαλογή απορριμμάτων στην πηγή. Τα ξεχωριστά ρεύματα της ανακύκλωσης 1) το χαρτί, 2) τα πλαστικά, 3) τα μέταλλα, 4) το γυαλί, 5) τα οργανικά υλικά (αποφάγια, απόβλητα κήπου κλπ) και 6) τα υπόλοιπα να τοποθετούνται σε χωριστούς κάδους ανά οικοδομικό τετράγωνο.

β. Οι κάδοι θα οδηγούνται σε μικρές εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο, όπου θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα πωλούνται στις βιομηχανίες για ανακύκλωση.

γ. Στο βαθμό που υπάρχουν σύμμεικτα απορρίμματα, αυτά θα οδηγούνται σε ταινιόδρομους, όπου εργαζόμενοι θα επιλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

δ. Σε ότι αφορά το οργανικό τμήμα των απορριμμάτων ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει μια μονάδα αερόβιας κομποστοποίησης, να αξιοποιήσει το κομπόστ (υψηλής ποιότητας λίπασμα) στα πάρκα και στα παρτέρια του Δήμου ή/και να το διαθέσει προς πώληση.

Οι παραπάνω μονάδες απαιτούν φτηνό και απλό μηχανολογικό εξοπλισμό και μπορούν να δημιουργηθούν από τον ίδιο τον Δήμο. Δεν προξενούν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα και δεν εκπέμπουν οσμές. Μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα του Δήμου και να μειώσουν τα δημοτικά τέλη.

[Η παρακάτω πρόταση αφορά το κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι στην άμεση αρμοδιότητα του Δήμου. Φυσικά πρέπει να γίνει και μια γενικότερη συζήτηση για τον περιορισμό της παραγωγής συσκευασιών και πλαστικών, για την ανάγκη επανάχρησης, για τον τρόπο που γίνεται ή δεν γίνεται η ανακύκλωση, κα]

Ενδεικτικό παράδειγμα για τα οργανικά απορρίμματα:

Τα απορρίμματα που συγκεντρώνονται από το σύνολο των 17 λαϊκών αγορών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια εβδομάδα είναι 50 τόνοι. Τα οργανικά απορρίμματα μιας λαϊκής αγοράς είναι κατ’ εκτίμηση τα 2/3 του συνόλου, δηλαδή περίπου 30 τόνοι. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο παράγονται περίπου 1.500 τόνοι οργανικών απορριμμάτων από τις λαϊκές αγορές. Επίσης, κάθε χρόνο παράγονται 900 τόνοι από πράσινα, κλαδέματα κλπ. Για να τα θάψει αυτά στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης ο Δήμος θα πληρώνει πάνω από €175.000/χρόνο. Αν αυτά τα απορρίμματα οδηγηθούν σε δημοτική μονάδα κομποστοποίησης ο Δήμος εξοικονομεί σημαντικό ποσό χρημάτων από τα τέλη ταφής, τα μεταφορικά κλπ και έχει όφελος από το παραγόμενο κομπόστ. Αυτό είναι ένα μικρό και απλό παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, να ακολουθήσει μία φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων και ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει κοινωνικές πολιτικές ή να μειώσει τα δημοτικά τέλη.

Στήριξη των γυναικών

Δεν τσιγκουνεύονται τα λόγια οι πολιτικοί που διεκδικούν το Δήμο όταν πρέπει να μιλήσουν για τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους. Όταν έρθει η ώρα των πράξεων όμως, θα στηρίξουν τις εργαζόμενες μητέρες, τις γυναίκες-θύματα κακοποίησης, τις γυναίκες που πρέπει να σηκώσουν το βάρος της οικογένειας και που αντιμετωπίζουν τον καθημερινό σεξισμό;

Προσχολική αγωγή

Για παράδειγμα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί για το πρόβλημα της προσχολικής αγωγής;

Στον Δήμο μας συνολικά λειτουργούν 15 δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνται περίπου 2.000 παιδιά (βρέφη και νήπια) με βάση δηλώσεις του αντιδημάρχου Π. Λεκάκη. Ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει επ’ ουδενί τις ανάγκες των δημοτών και γι’ αυτό βλέπουμε να υπάρχουν τόσοι πολλοί ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί (πάνω από 20 στα όρια του Δήμου). Σε ερώτηση που κάναμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας είπαν ότι εγκρίνεται περίπου το 1/3 των αιτήσεων που γίνονται. Και πως να μην είναι έτσι όταν στο Δήμο μένουν πάνω από 10.000 παιδιά μέχρι 4 ετών…

Τα τροφεία που καλούνται να πληρώσουν όσοι «τυχεροί» γονείς γίνονται δεκτοί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δεν έχουν πάρει voucher κυμαίνονται από 700€ ως 1000€ το χρόνο ανάλογα με το εισόδημα (με μείωση 50% για ειδικές κατηγορίες – ορφανά, πολύτεκνες οικογένειες, κα). Και φυσικά τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει όταν τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των voucher που τώρα καλύπτουν το κόστος για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Διεκδικούμε:

 • Επαρκείς δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλους τους κατοίκους
 • Κατάργηση των τροφείων για όλους
 • Πρόσληψη παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

Βία κατά των γυναικών

Ο Δήμος έχει μόλις έναν ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, που μπορεί να φιλοξενήσει 20 γυναίκες με τα παιδιά τους. Σε μια εποχή που τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται, όπου διαπράττονται πανελλαδικά 5.000 βιασμοί το χρόνο, προφανώς χρειάζεται ο Δήμος να κάνει πολύ περισσότερα.

Διεκδικούμε:

Μόνιμη καμπάνια του Δήμου ενάντια στην οικιακή βία και την βία κατά των γυναικών και επαρκή υποστήριξη των θυμάτων κακοποίησης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα