Το πρόβλημα της εναλλαγής στην κ. γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει άλυτο

Το θέμα της εναλλαγής του Συντονιστή στην κ. γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεκαοκτώ μήνες σχεδόν μετά την επιλογή του σαν συντονιστή της γραμματείας ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ, Ρ. Ρινάλντι, επιμένει στην άρνησή του να αφήσει τη θέση του συντονιστή ή να μην συμμετέχει στην επόμενη συντονιστική επιτροπή που θα εκλεγεί. Σε αυτή του τη στάση έχει την αμέριστη υποστήριξη της ΚΕΔΑ και της ΔΕΑ καθώς και ενός "ανένταχτου" (Δ. Τσακνιά).

Η άρνηση της ΚΟΕ να αποχωρήσει από το ρόλο του συντονισμού είναι σκανδαλώδης, και προσβλητική για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εναλλαγή των συντονιστών στις διάφορες γραμματείες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απόφαση της προηγούμενης πανελλαδικής συνάντησης μετά από πρόταση (δηλαδή ομόφωνη απόφαση) της κ. γραμματείας.

Η κ. γραμματεία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τις αποφάσεις είτε της αρέσουν είτε όχι. Ακόμα και αν οι αποφάσεις είναι λαθεμένες κατά τη γνώμη της, η γραμματεία οφείλει να τις εφαρμόσει μέχρι την επόμενη πανελλαδική συνάντηση.

Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε απλά κατάχρηση εξουσίας και καταστρατήγηση δημοκρατικής λειτουργίας. Αυτοί δηλαδή οι οποίοι είναι στις «θέσεις εξουσίας» καταχρούνται τις θέσεις αυτές προς εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων ή των συνιστωσών που εκπροσωπούν. Πρόκειται για επικίνδυνα φαινόμενα. Τα οποία σε μεταγενέστερη φάση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εσωκομματικές γραφειοκρατίες και διασπάσεις.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα