Το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου… το μεγάλο ξέπλυμα της ΑΓΕΤ

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN

Κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει ότι η διάνοιξη ενός μονοπατιού που διασχίζει όλο το Πήλιο είναι ένα θετικό γεγονός. Ιδιαίτερα για όσους αγαπούν πραγματικά το βουνό, το δάσος και το περπάτημα. Για όσους αντιλαμβάνονται την ψυχαγωγία και τη χαλάρωση όχι ως κατανάλωση λογής, λογής σκουπιδιών αλλά ως πραγματική επαφή με τη Φύση της οποίας είμαστε μέρος. 

Αποτελεί όμως τεράστια πρόκληση για την νοημοσύνη των κατοίκων αυτής της πόλης το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ-Lafarge φιγουράρει ως ο μέγας χορηγός ενός έργου που σύμφωνα με τους διοργανωτές του φιλοδοξεί:

 «να αποτελέσει την αφετηρία για την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών πολιτισμικών και περιβαλλοντικών πόρων … να δώσει την δυνατότητα μιας ολιστικής προσέγγισης σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη αυτής της ιδιαίτερης περιοχής».

Ο κ. Ιγνάτιος, ο κ. Μαγγίτσης και τα διάφορα τοπικά ΜΜΕ που σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να υμνήσουν τον «μέγα χορηγό» γνωρίζουν ότι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge καίει δεκάδες χιλιάδες τόνους πλαστικών σκουπιδιών έξω από τις πόρτες μας κάθε χρόνο. 

Όλοι αυτοί οι κύριοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι στην Λωζάνη της Ελβετίας οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν στα παιδιά να παίζουν στα πάρκα και στους κατοίκους να καταναλώνουν τοπικά λαχανικά και αυγά λόγω της τεράστιας συγκέντρωσης διοξινών στο έδαφος σαν αποτέλεσμα της λειτουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. 

Ο κ. Ιγνάτιος και ο κ. Μαγγίτσης οφείλουν να γνωρίζουν ότι και στην ΑΓΕΤ-Lafarge όταν καίγονται τα σκουπίδια εκλύονται διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα. Και ότι όλοι αυτοί οι ρύποι θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα στη Φύση την οποία υποτίθεται πως θέλουν να αναδείξουν και να προστατεύσουν με το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου. Επίσης, οφείλουν να θυμούνται ότι οι πολίτες του Βόλου κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους για να σταματήσει το κακό. Και η απάντηση που δέχτηκαν ήταν, ανάμεσα σε άλλα, ξύλο και καταστολή που έφτασε ως το βασανισμό και τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, του Βασίλη Μάγγου. 

Ο λόγος για τον οποίο η ΑΓΕΤ-Lafarge επιδίδεται σε όλες αυτές τις χορηγίες είναι προφανής. Θέλει να φτιάξει το προφίλ της. Να ξεχάσει ο κόσμος τον καρκίνο που εκλύουν τα φουγάρα της. Να ξεχάσει ο κόσμος το ξύλο και τα χημικά που έφαγε το καλοκαίρι του 2019 έξω από τις πύλες της. Να θαφτεί ότι στη Γαλλία η Lafarge οδηγείται σε δίκη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας λόγω σχέσεων με τους ισλαμιστές τρομοκράτες και φασίστες του ISIS. Να «μπουκώσουν» λοιπόν τα στόματα με χορηγίες για παιδικές χαρές, νέες αίθουσες σε ειδικά σχολεία, μονοπάτια, υιοθεσίες και άλλες αγαθοεργίες. 

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι κκ. Ιγνάτιος και Μαγγίτσης πως συνδυάζεται το έργο της Εκκλησίας και η τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας με την τοξική λειτουργία της ΑΓΕΤ Lafarge που καταστρέφει τόσο τον τόπο μας όσο και το μέλλον των ανθρώπων του για να γεμίζουν οι τσέπες των μετόχων της. Για μας αποτελεί μια ξεκάθαρη απόπειρα ξεπλύματος της εταιρίας και αποκατάστασης της φήμης της, που έχει αμαυρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο χάρη στην αγωνιστικότητα της κοινωνίας του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Μια απόπειρα που δένει χρονικά με αυτή της Δημοτικής Αρχής να συνδέσει με τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα. Οι υπεύθυνοι του ξεπλύματος είναι υπόλογοι στην κοινωνία του Βόλου που δεν ξεχνά πόσο τοξική είναι η στάχτη που της ρίχνουν στα μάτια!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα