Το «Ξεκίνημα» Πετρούπολης για την στήριξη της υποψηφιότητας Βλάχου από τον τοπικό ΣΥΝ

Ανακοίνωση του τομέα Πετρούπολης του "Ξ"

Το Ξεκίνημα Πετρούπολης νοιώθει την υποχρέωση να καταγγείλει την απαράδεκτη στάση της ηγετικής ομάδας του τοπικού ΣΥΝ, –η οποία συμμετέχει στη διοίκηση του δήμου υπό τον Στέφανο Βλάχο– για την βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους απέναντι στον τοπικό  ΣΥΡΙΖΑ, και για τη θέση την οποία έχουν υιοθετήσει σε σχέση με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

 Η συνειδητή αναβολή ή ματαίωση, με οποιοδήποτε πρόσχημα, κάθε διαδικασίας της τοπικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, από την ιδρυτική της συνέλευση μέχρι και την συζήτηση για την πιθανή κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, ξεπερνά τα όρια της λογικής και της συντροφικότητας.

Η ηγετική ομάδα του τοπικού ΣΥΝ –διαμέσου της δημοτικής της παράταξης «Ανήσυχη Πόλη»- αποφάσισε  την στήριξη του Στέφανου Βλάχου για τη δημαρχία της Πετρούπολης και λίγες μόνο μέρες μετά, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την επίσημη στήριξη που παρέχει στο ίδιο πρόσωπο! Έτσι, η ηγεσία του τοπικού ΣΥΝ στοχεύει στην συνέχιση της συνδιοίκησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ που υπάρχει στον δήμο μας τα 8 τελευταία χρόνια!

Η απόφαση αυτή, της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά τα τοπικά συμφέροντα της συγκεκριμένης γραφειοκρατικής ομάδας που συμμετέχει στη διοίκηση του δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν απηχεί κατά τη γνώμη μας τις διαθέσεις της νεολαίας και σημαντικού τμήματος της βάσης και των υποστηρικτών του ΣΥΝ στην Πετρούπολη.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την κοινωνία, με την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα να κορυφώνεται, η σύμπλευση με τις δυνάμεις που έφεραν το ΔΝΤ και τις πολιτικές της Τρόικας αλλά και τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές του σχεδίου  «Καλλικράτης» δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί σαν εγκατάλειψη των αρχών που πρέπει να χαρακτηρίζουν την Αριστερά. Πρόκειται βέβαια για τις ίδιες δυνάμεις στην ηγεσία του ΣΥΝ Πετρούπολης που σε τοπικό επίπεδο απέδειξαν την πολιτική τους αναλγησία με την απόλυση δεκάδων συμβασιούχων από τον δήμο Πετρούπολης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά καιρούς καταγγείλει τη στάση της συγκεκριμένης ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ. Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν στήριξε την συνδιοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε και την υποψηφιότητα του Στ. Βλάχου, όπως είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι τελείως αντίθετη με την πολιτική που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Τα μέλη του "Ξ" στην Πετρούπολη θα αγωνιστούμε για την καλύτερη δυνατή έκφραση της οργής και της αγανάκτησης της κοινωνίας και των κατοίκων του δήμου μας, απέναντι στην βάρβαρη πολιτική της Τρόικας, της κυβέρνησης και του Καλλικράτη, με στόχο την προβολή μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης απέναντι στην κρίση και στο δικό μας δήμο.

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα»
Πετρούπολη,
8 Σεπτέμβρη 2010

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα