Το «ΞΕΚΙΝΗΜΑ» για τις δημοτικές εκλογές στο Βόλο

Δελτίο τύπου

Σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη και το ζήτημα των συνεργασιών ανάμεσα στην Aριστερά προτείνουμε τα εξής:

Ως «Ξεκίνημα» που συμμετέχουμε στη δημοτική κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών Βόλου» πιστεύουμε ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε σε κοινές συναντήσεις για συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις «Βόλος – Ανοιχτή Πολιτεία» και «Ν. Ιωνία – Ανθρώπινη Πόλη» καλώντας επίσης και τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας που υπάρχουν στην πόλη και κάθε ενεργό πολίτη που θέλει να λάβει μέρος σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Χρειάζεται συνεννόηση, κοινή και συντονισμένη απάντηση από το σύνολο των δυνάμεων της αριστεράς στην ανελέητη επίθεση που δέχονται τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και η νεολαία στην πόλη μας και σε όλη τη χώρα.

Θεωρούμε ότι ο/η επικεφαλής της παράταξης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να ελέγχονται από όλους, να είναι ανακλητοί και ο/η επικεφαλής να εναλλάσσεται.

Τέλος, για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική κι ελπίδα στον κόσμο της πόλης μας, που δέχεται την πιο βάναυση επίθεση που δέχτηκε ποτέ μαζί με το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα (σύγκρουση με την κυβέρνηση, την τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, το μνημόνιο κλπ), θα παίρνει θέση για τα τοπικά ζητήματα (εναντίωση στον Καλλικράτη, ΣΔΙΤ, αερορύπανση, τσιμεντοποίηση και ελεύθεροι χώροι πχ Άναυρος, Χιλιαδού, πλ. Πανεπιστημίου, κλπ), θα συγκρούεται δηλαδή, με τα κεντρικά και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και θα παλεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων, των πολιτών και της κοινωνίας.

Ξεκίνημα,
Βόλος 31 Αυγούστου 2010

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής