Το «Ξεκίνημα» δεν θα κατεβάσει υποψήφιους στις τοπικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του «Ξ»

Μετά από μια διαδικασία εσωτερικών συζητήσεων η οργάνωση Θεσσαλονίκης του Ξεκινήματος αποφάσισε την μη συμμετοχή μας με υποψήφιους σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε με εύκολο τρόπο, λόγω ακριβώς της σημασίας αυτών των εκλογών για την πορεία των κινημάτων και της αριστεράς την επόμενη περίοδο.

Αυτό που μας ανάγκασε να πάρουμε αυτή την απόφαση είναι οι χειρισμοί σε σχέση με το θέμα των συνεργασιών, όπως έχουμε εκτενώς αναπτύξει σε άρθρα μας στο www.xekinima.org (25/8, 26/8, 20/9).

Δυστυχώς όλη την προηγούμενη περίοδο ο ΣΥΝ και η δημοτική του κίνηση ταυτίστηκαν με όλη την ιστορία του «διαπαραταξιακού», δηλαδή της προσπάθειας για μια κεντροαριστερή συμμαχία ενάντια «στην δεξιά διοίκηση του δήμου».

Παρά τις τριβές και αντιπαραθέσεις που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η τακτική για μήνες ολόκληρους, σε όλη αυτή την περίοδο δεν έγινε ποτέ μια ξεκάθαρη, ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για το θέμα των συνεργασιών.

Αποκορύφωμα ήταν οι εξελίξεις μετά τη ΔΕΘ όπου αποκαλύφθηκε ότι η πλειοψηφία του τοπικού ΣΥΝ έπαιζε σε δύο ταμπλό – και με την νέα δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με το «διαπαραταξιακό» πίσω από τις πλάτες των υπολοίπων. (βλέπε www.xekinima.org 20/9).

Συμπληρωματικό σε όλα αυτά ήταν και η απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ την Τετάρτη 22/9 για το θέμα του επικεφαλής, και την επιβολή ουσιαστικά της υποψηφιότητας του Τρ. Μυταφίδη.

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, παρά την αγωνιστική του πορεία που δεν αμφισβητούμε, ο Τ. Μυταφίδης είναι αυτός που ταυτίστηκε με την διαδικασία του «διαπαραταξιακού», που ήταν για μας απαράδεκτη πολιτικά και εξαιρετικά βλαπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από όλες αυτές τις παλινωδίες είναι αδύνατο για μας να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στη δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε.

Υ.Γ. Λάθος εντυπώσεις από δημοσιεύματα

Σε άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» στις 26/9 αναφέρεται ότι «καμία συνιστώσα δεν αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα του Τρ. Μηταφίδη».

Πρόκειται για χοντροκομμένο ψέμα, προκειμένου να παρουσιαστεί μια τεχνητή αίσθηση ευφορίας σε σχέση με την «δυναμική» της παράταξης. Σε όλους τους τόνους, σε όλες τις συσκέψεις, σε όλα μας τα άρθρα έχουμε θέσει επανειλημμένα το θέμα του επικεφαλής, διατυπώνοντας την κάθετη διαφωνία μας για την συγκεκριμένη πρόταση, για τους λόγους που εξηγούμε παραπάνω. Το ίδιο έκαναν και πολλοί ανένταχτοι σύντροφοι! Αυτή μας την στάση την ήξεραν όλα τα ηγετικά στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΝ.

Αλλά και το δημοσίευμα του «Δρόμου», εφημερίδας του Μετώπου, στις 25/9 δεν αναφέρει ότι υπήρξαν αντιδράσεις σε σχέση με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, δημιουργώντας ψεύτικες εντυπώσεις. Αυτό κατά την γνώμη μας οφείλεται στην αλλαγή στάσης της ΚΟΕ απέναντι στην υποψηφιότητα Μυταφίδη. Επειδή λοιπόν αυτοί άλλαξαν στάση, δεν αναφέρουν τις διαφωνίες που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα!

Όποιος έχει αυτιά ακούει, και όποιος έχει μάτια διαβάζει. Η παραποίηση των γεγονότων δεν μπορεί να προσφέρει παρά μόνο πρόσκαιρα οφέλη σε αυτούς που την εξασκούν.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα